31

Dies Irae

преди 6 години

До Dies IraeТова не е само за Герб, а за всички партии!!! Защото реалния им електорат е от по 200,300 човека всичко останало са купени,зависими, борещи се за кокала или имащи някаква изгода. А това са хора който и 1ст. няма да отделят за партия. За това се изисква партия с визия, с програма, с партиен лидер който има уважението на избирателите си, а такова животно в България НЯМА!!! всите са едни и същи кръгли 0!!! Няма един читав всичкото БКП пребоядисано в зелено,синьо,черно,кафяво и тн. !!!

30

Dies Irae

преди 6 години

Просто е. За какво им е субсидия? Нали имат избиратели? Например ГЕРБ - 1 мил. и 300 хил. избиратели по 1 лев месечно от членски внос = 1 мил. и 300 хил. лева. По 12 месеца = 15 мил. и 600 хил. лева на година! Повече от достатъчно за издръжка на партия. Това е ако гласоподавателите им са реални и са симпатизанти, а понеже те не са и затова не искат. Защото ще светне колко реално са им симпатизантите и колко са платените гласове!!! Затова не искат да се издържат от членски внос, а от субсидии!!!

29

Анонимен

преди 6 години

Хайде сега и недоволствате. Човекът поне предлага някакъв вариант бил той и за една стотинка, а патриотарите които дойдоха на власт точно с обещанията за вдигане на пенсиите се скатаха. На мен Марешки все повече ми харесва.

28

анонимен

преди 6 години

Искаме хората да ни уважават-а ние какво правим?Оставихме родителите ни да мизерстват,само се лъжем и прецакваме.Политиците само ни лъжат, ние си траем и се делим.Една голяма лъжа е всичко в България:(

27

Анонимен

преди 6 години

Скок на пенсиите, казва Марешки. 11 лева за 37896 гласа са 416856 лева на година, които Марешки иска да спестим.Като ги разделим на 12 се получават 34738 лева на месец. С тези 34738 лева Марешки ще прави скок пенсиите на над 2 милиона пенсионери.

26

Анонимен

преди 6 години

Гласувалите за ПП Възраждане са 37896.След елементарни пресмятания, се оказва, че Марешки иска пенсиите да скочат с ЕДНА СТОТИНКА на месец, благодарение на лишаването от субсидия на ПП Възраждане.Браво Марешки - реши всички проблеми на пенсионерите с тази една стотинка.

25

Реалист

преди 6 години

Отделянето на социалните помощи от пенсиите, може да доведе до 40-50% увеличение на пенсиите Отделянето на пенсиите по категория труд, може да доведе до около 10-20% увеличение на пенсиите на хората от 3-та категория труд. Премахването на минималния размер на пенсиите, ще доведе до 30-40% увеличение на пенсиите, които сега са над минималната и заслужено намаление на тези, които не са правили осигуровки и са укривали доходи.Ако дела на сивата икономика се намали до средното за ЕС, 50% увеличение

24

До Българка

преди 6 години

Така е, но спомняш ли си, че за еднаквите заплати различните хора работеха с различно старание и, макар да имаха дипломи по една и съща специалност, знанията им не бяха еднакви.Не че сега животът е станал по-справедлив, но поне възможностите да търсиш реализация са повече.За, съжаление, в бюджетните учреждения все още е валиден старият комунистически принцип - благата се разпределят според кефа на силните по партийна линия.Само дето партиите вече са много и се сменят на власт. Е, и това е нещо

23

Реалист

преди 6 години

Защо са ниски пенсиите в България?Защото:- намаляват работещите, вместо да се увеличават- укриват се доходи и не се плащат осигуровки- заплатите са мизерни и съответно и осигуровките са малки- като пенсии се изплащат и помощи, които не са пенсии- пенсионерите от 1-ва и 2-ра категория труд изяждат част от пенсиите на пенсионерите от 3-та категория труд- заради минималния размер на пенсиите се намаляват пенсиите на пенсионерите, които имат пенсия по-висока от минималната- и т.н.

22

Edna

преди 6 години

До Обективен Като виждам сега "наши активисти" се назначават в администрациите още незавършили, и едновременно работят по европроекти, отсега е ясно, че тези високи двойни и тройни заплати в бъдеще им гарантират високи пенсии. Жалко за тези, които наистина работят и създават БВП-те реално създават икономиката, но един ден ще имат жалки пенсии, защото ги осигуряват масово на мин. заплата!

21

Обективен

преди 6 години

Субсидиите за партиите са малко като сума и даже цялата субсидия да се разпредели сред пенсионерите, то това няма да се усети. В момента при пенсиите има един голям кюп, в който всичко се размива и в крайна сметка пенсиите са ниски и това трябва да се промени, ако искаме по-високи пенсии. Първо социалните помощи да се отделят от пенсионният фонд, където не им е мястото. Второ, трябва да се премахне минималния размер на пенсията и всеки да получава такава пенсия, за каквато се е осигурявал.

20

Българка

преди 6 години

До До БЕЗОБРАЗИЕ 18До 1989 г., т. е. при "лошия" Живков, нямаше начин да работиш, пък да те осигуряват на мин. заплата! Това го измислиха "отговорните" ни политици и измислените работодатели! Имаше т. нар. "щатно разписание": за определена длъжност се изискваше определено образование и заплатата беше еднаква, дали си в Пловдив или в някое родопско село вет. лекар например получаваше еднаква заплата. Даже в отдалечените райони младите специалисти бяха стимулирани, затова имаше лекари навсякъде

19

Анонимен

преди 6 години

Това си е популизъм. Няма пряка връзка между парите за пенсионерите и субсидиите за партиите. Един от вариантите е напълно да се прекрати държавната субсидия за партиите, но така спестените пари няма да отидат за пенсионерите. Пенсионерите са последна грижа на всички правителства след 1989-та година и на гърба на пенсионерите преживяхме всички кризи, че и сега продължаваме. Друго е важно - да се отделят социалните помощи, някои от тях наречени пенсии, от пенсиите и по категории труд.

18

Анонимен

преди 6 години

Субсидията от 1 лев за 1 глас за партиите не е изгодна за страната. За една партия това са малко пари и за да се издържа тя ще трябва да рекетира бизнеса. Как смятате дали една съседна нас държава няма да започне да субсидира някои партии и така да ги командва? Чужди НПО също ще се намесват в субсидирането на партиите- не в наша полза разбира се.

17

До БЕЗОБРАЗИЕ

преди 6 години

Кажи защо пенсията ти е 200лв ? Какво образование имаш, къде и какво си работил и върху каква сума си осигуряван-върху цялата заплата или само върху минималната? Ако си работил на пълен работен ден, то осигуровките също за пълен работен ден ли са внасяни или за половин работен ден?Така ще разбереш защо взимаш 200лв а за това не ти е виновна Държавата а работодателя и ти, който си търпял това положение

16

Анонимен

преди 6 години

Пари има, но не се разпределят. Защо не се казва за заплатите в съдебната сфера. Доколкото знам при пенсиониране те получават 20 заплати. Да се намалят заплатите на мързеливците от конституционния съд и се прекрати даването им на пенсии без таван. В МВР и съдебната власт при пенсиониране да се дават само по 6 заплати. Да се увеличат заплатите в полицията с 20%, но да си внасят сами осигуровките. Да се окрупнят областите и се съкрати щата и т.н. Има и доста други източници, но мястото е малко.

15

Българка

преди 6 години

да не би да се опитват да ни кажат че субсидията от 11 лв остава както и 240 депутати

14

Анонимен

преди 6 години

Глупости парите трябва да дойдат от пенсионния фонд къде е пенсионния фонд и защо е празен защо не кажат от воля.

13

Анонимен

преди 6 години

До БЕЗОБРАЗИЕПрав(а) сте, но държавата ни мисли как да угажда на едни двуноги, които са намерили у нас условия да живеят на помощи като в развъдник.Отделно от това се дават пари за щяло и нещяло на пишман-политици, регистрирали си партийки с по един файтон хора, но взели над 1% от гласовете благодарение на предизборна пропаганда, финансирана Бог знае от кого и кой знае защо!

12

Проблемът

преди 6 години

Проблемът на България сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.