Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов посрещна без патерици македонския си колега Зоран Заев, който днес е на официално посещение в София.

Макар че в петък Борисов претърпя спешна операция на менискуса на дясното коляно, премиерът още в събота се захвана с работата си, а днес посрещна и госта от чужбина в Министерски съвет.

Oще по темата

Борисов влезе в залата за пресконференцията, която даде с премиера на Македония, само леко понакуцвайки.

За трети път той се подлага на операция на дясното коляно, а иначе операция на менискус му се прави за четвърти път - през ноември 2013 г. на същата интервенция бе подложено и лявото му коляно.

Операцията от петък беше направена от д-р Антони Георгиев от "Софиямед", един от най-добрите травматолози в страната. Това е лекарят, на когото Бойко Борисов се доверява при всяка травма.

След всяка операция докторите го предупреждават да не рита футбол и да не играе тенис, понеже всеки следващ път връзките му съвсем изтъняват.

Най-рисков спорт за подобни травми е футболът. Тенисът не е толкова, макар че също може да доведе до нова травма.

Борисов обаче никога не спира със спорта. Затова и след последната операция - на 28 февруари 2015 г., той се пошегува със себе си: "В моя случай е като в оная поговорка: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". Тогава той викаше вкъщи министрите от второто си правителство.

Първия път Георгиев оперира коляното на лидера на ГЕРБ още докато работеше във Военномедицинска академия - през 2009 г. Тогава Борисов получи контузия по време на мач малко преди парламентарните избори, които го направиха премиер. Втората операция беше през ноември 2013 г. също във ВМА.

След такива интервенции обикновено двигателното възстановяване отнема 30 дни - период, в който се ходи с патерици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Жибор

преди 6 години

Той може да накуцва,но това не му пречи да наритва топките на червените *** всеки път,когато не внимават в картинката!

47

Анонимен

преди 6 години

Не човек а желязо, изсъскал агента фашист, не, комунист, отговорил Баце, станал, зашил раната, и продължил да се грижи за Българския народ, да му види по-бързо сметката.

46

Анонимен

преди 6 години

Да играе пинг - понг с някой китайски министър. Може и да доведе до нещо по - доброи, отколкото да ходи на инструктажи при баба Меркел.

fallback