Снимка: БТА, архив

Спешната операция на менискуса, която претърпя вчера премиерът Бойко Борисов, е на дясното му коляно и е вече трета там. Иначе операция на менискус му се прави за четвърти път - през ноември 2013 г. на същата интервенция бе подложено и лявото му коляно, съобщи "24 часа".

Операцията от петък е успешна, очаква се бързо възстановяване, съобщи в петък доц. д-р Антони Георгиев от “Софиямед” - един от най-добрите травматолози в страната. Това е лекарят, на когото Бойко Борисов се доверява при всяка травма.

Още по темата
След всяка операция докторите го предупреждават да не рита футбол и да не играе тенис, понеже всеки следващ път връзките му съвсем изтъняват.

Най-рисков спорт за подобни травми е футболът. Тенисът не е толкова, макар че също може да доведе до нова травма.

Борисов обаче никога не спира със спорта. Затова и след последната операция - на 28 февруари 2015 г., той се пошегува със себе си: “В моя случай е като в оная поговорка: “Да би мирно седяло, не би чудо видяло”. Тогава той викаше вкъщи министрите от второто си правителство.

Първия път Георгиев оперира коляното на лидера на ГЕРБ още докато работеше във Военномедицинска академия - през 2009 г. Тогава Борисов получи контузия по време на мач малко преди парламентарните избори, които го направиха премиер. Втората операция беше през ноември 2013 г. също във ВМА.

След такива интервенции обикновено двигателното възстановяване отнема 30 дни - период, в който се ходи с патерици.

"Премиерът е добре, вече работи", каза пред “24 часа” лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Самият Борисов всеки път отказва да коментира състоянието си, понеже това не бил най-важният въпрос в държавата.

Коментари Напиши коментар

157

Анонимен

преди 5 години

какво стана с мишо бирата и жена му

156

Анонимен

преди 5 години

Някой *** с топки ще пита ли Боко как ще коментира,че неговия другар Пеевски декларира притежавани влогове и акции за над 80 млн лева ? Някоя институция ще си направи ли труда да разследва как са придобити и с какви средства ? Едвали,те институциите работят селективно а тея като Пеевски са с чадър.

155

Анонимен

преди 5 години

От къде намери пари Борисов за операцията , в Бг както се знае, здравеопазването си е платено, само на книга касата плаща, операция на менискус е над 6000 лв, да направим кампания, да съберем пари за реформатора на здравеопазването!!