Димитър Гамишев. Снимка: Facebook
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в деловодството на Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Искането на Обвинител №1 е заради наказателно производство, образувано по внесен на 22 юни 2016 г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт за това, че на 27 ноември 2014 г. в село Копривлен е причинено ПТП със смърт на пешеходец.

При управление на своя "Хюндай Санта Фе" депутатът е блъснал по непредпазливост пресичащ пътното платно местен жител (И. Г. Ж.), който загинал.

Разследването показало, че Гамишев се е движил с личния си автомобил със скорост от около 68 км/час при позволена 50 км/час.

На 15 май тази година адвокатът на подсъдимия предоставил удостоверение, че клиентът му има имунитет, тъй като е избран за народен представител. Това принудило съда в Благоевград да прекрати наказателното производство срещу Гамишев, като го изпрати за разглеждане в Софийски градски съд.

Точно заради това главният прокурор е поискал имунитета на Гамишев, за да продължи наказателното производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

pipi

преди 6 години

До Язеами той и сега не влезе официално , плати си и влезе през задния вход !Гамишев е толко *** че не си ли плати няма шанс....

12

pipi

преди 6 години

Съда до сега е спал защото тоя селски бек си плаща ,инцидента е от 2014 днес сме 2017 .Купи съда,купи си диплома,купи си и депутатското място !!!! Възможно само в България!!!!!

11

До Джъстиса

преди 6 години

и е ИЗБРАН за депутат!!!!!

fallback