Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR
fallback

Мажоритарната система ще върне държавата ни във времето на Тодор Живков. Притесняващо е обстоятелството, че 3 неща не са синхронизирани – трябва да се избира демократично, трябва да има изпълнителна власт под закона, сиреч контрол на закона, а третото нещо е тази власт да бъде отговорна пред хората.

Това посочи Ренета Инджова, бивш служебен премиер пред Bulgaria ON AIR. Според нея променливото поведение на ДПС за налагането на мажоритарния вот е белег за разум.

"Решението на ДПС да не подкрепи мажоритарното гласуване се оказа много разумен ход. У нас завоалираната подкрепа има най-различни модификации. Ние живеем в едно силно етническо общество", посочи тя.

И добави, че идва нова ера за политиките в Европа и за да можем да сме адекватни, трябва да гледаме навън и да попиваме чужд опит.

"Мажоритарните избори във Франция и Англия дават много добри резултати, започва един нов период за политиката в Европа. Франция е сигурна, че Макрон ще вземе етичен закон и ще прекрати всички скрити неща в системата им. Гледането навън е много важно, защото България няма нужния потенциал и ресурс да се управлява по европейските изисквания сама", поясни Инджова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Ганев

преди 6 години

Много приказки около този избор .....кое правилно времето ще покаже. Само едно уточнение- Депутат значи-лице назначено от ИЗБИРАТЕЛЯ да прави това, което му е РАЗПОРЕДЕНО- Реалността е друга - тая партийна каста си прави своите тънки сметки - какво щяло да стане и т.н. . - Знаете ли че ГЕРБ имат в партийната си каса близо 300 МИЛИОНА ЛЕВА. Натам вървят нещата . За останалите не мога да кажа.- Радвам за демографския проблем и за това БЯГАЙТЕ от тази държава - колкото повече толкова по-добре

12

Американ

преди 6 години

Как плачкат, миличките!Че то ако ще се гласува са човек, а не за листа цялото им ръководство отива да дyxa в супника..

11

Мнение

преди 6 години

Сегашната с-*** си е много добра!Колко души знаят,как в една нормална партия се издигат кандидати (обикновено )?През какъв подбор се минава(обикновено)За да пробие някой някой злодей трябват много пари и усилия?При нас винаги има изключения!

fallback