Снимка: БТА

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил обвини ДПС, че има нужда само от послушковци по места. Той обяви, че в партията има хора, които са свикнали само да ги галиш и да им се кланяш.

Исмаил каза това ден след като стана ясно, че е изключен от движението заедно с общинския председател на ДПС в Хитрино Мустафа Ахмед. Новината бе съобщена вчера от зам.-шефа на партията Йордан Цонев, който обвини кмета в непрозрачност при изразходването на средствата за възстановяването на града.

Депутатът разкритикува Нуридин Исмаил и заради бавното възстановяване на Хитрино след взрива на цистерна, който помете къщи и уби хора в началото на годината.

Кметът още вчера отрече обвиненията в непрозрачност. Днес той бе категоричен, че няма неправомерно разходване на средства и че цялата информация за тези пари е налична на сайта на общината.

Още по темата

"Всички разходи са качени на сайта, но може би се иска малко повече интелект, за да бъдат открити", каза Исмаил, цитиран от "Дарик".

Той обясни, че забавянето в работата се дължи на тромави процедури. Кметът допълни и че всяко действие се съгласува с министерство - и работа, и разходване на средства започва само след одобрение оттам.

Исмаил коментира и самия Йордан Цонев, който вчера обясни, че има сигнали от граждани на Хитрино, че кметът се държи арогантно.

"Държа се арогантно с такива като него. Аз съм бил само в ДПС, а той откъде идва - всички знаем. Той не е в ДПС, за да пази правата и свободите ми, а с друга цел", каза още кметът на Хитрино.

На изборите в община Хитрино ДПС губи 1300 гласа, в област Шумен 130 000, а в страната 170 000 гласа. Отливът е заради такива като него, заяви още Нуридин Исмаил.

Според Нуридин Исмаил причините за отстраняването му не са свързани с възстановяването на Хитрино, а са политически.

"Измислени, лъжливи мотиви – разправията е политическа. Аз съм малко по-твърд характер, не се харесвам на някои, а тези някои са свикнали само да ги галиш и да им се кланяш", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase