Снимка: архив "Булфото"
fallback

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, който бе изключен от ДПС, отрече обвиненията на партията си и обяви, че не е съгласен с мотивите за изгонването му.

Днес стана ясно, че ръководството на движението е изключило Исмаил и шефа на общинската структура в града Мустафа Ахмед заради липса на напредък във възстановяването на общината. Десетки къщи там бяха сринати със земята след експлозия на цистерни в района.

Сред мотивите на ДПС е и липсата на прозрачност при изразходването на даренията и сигнали на местни хора срещу действията на кмета.

Oще по темата

Исмаил обаче отрича обвиненията: "Изключването го приемам, това е Централно ръководство, по такъв начин са видели нещата, но категорично не приемам мотивите. Едното силно се разминава с другото. От партията ме изключват за неща, които са измислени и са свързани с управление на средства, за които аз отговарям пред други институции".

Кметът обясни пред "Фокус", че за възстановяването на града досега са харчени основно средствата от БЧК и от Социалния фонд.

Той призова ДПС да попита ръководството на неправителствената организация дали парите са харчени според решенията на Обществения съвет.

Нуридин Исмаил обясни и че от набирателната дарителска сметка са изхарчени много малко средства - основно за обезщетение и лечение на хората, пострадали най-много от взрива. Това обаче винаги ставало с решение на Обществения съвет.

Кметът обясни, че не приема толкова обидни аргументи. 

"Не приемам обвинения нито като прозрачност, нито за бързина, нито за адекватност, аз съм доволен от всичко онова, което успяхме да свършим досега, и от екипа си, и от Обществения съвет и няма напрежение в селото, ако има един двама в бизнеса, които не са си застраховали имотите и на тях аз няма как като кмет да помогна, ако това са хората, които са се оплакали, си е техен проблем", каза още Нуридин Исмаил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

осман

преди 6 години

щом не е отчел в сараите пада му се.не може да се правиш на велик без доган.тази област на империята все още се управлява от доган .макар че султана му взе главата.историята познава дракула и неговата глава я взе султана.нищо ново!

6

Джъстиса

преди 6 години

до анонимен номер 3как да се отчете на дпс, като трябва да се отчете на друга партия?айнцу цвайцу дрън

5

TURK

преди 6 години

Нуридине-е-е,стана мултимилионер благодарение на ДПС и знаем,че и от помощите си крадна.....И затова заиграваш с ГЕРБ и Бойко.....А,че Карадайъ за нищо не става е от ясно по-ясно.....

fallback