Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът и съпредседател на Патриотите Валери Симеонов отрече да има връзка чрез фирми със строежа на оградата по границата ни с Турция.

"Няма такова нещо, не е имало, аз даже не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная", заяви той пред журналисти в МС.

ДАНС извършва проверка в момента по разпореждане на Върховната касационна прокуратура след постъпил сигнал от Велизар Енчев, който твърди, че има нарушения при строителството.

Още по темата

Според сигнала тази дейност неправомерно се осъществява от фирми на ПП "Патриотичен фронт" при наличие на данни за "свързани лица", а цените по договорите са многократно завишени.

Симеонов заяви обаче, че работата, която е свършена, заслужава "меко казано похвала". Той се зарече, че следващата седмица ще осигури хеликоптер, за да видят медиите и "неверниците от опозицията за какво става въпрос".

"Изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее. Така както Китай се гордее с Великата китайска стена, България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена", отсече вицепремиерът.

Той призова да се каже за кои фирми на Патриотичния фронт става въпрос. Симеонов определи обвиненията като "общоприето политическо плямпане", което по думите му е ежедневие в България.

За  62 години това, с което се гордея, че съм изградил, е моето чисто и неопетнено име и всеки, който се опитва да хвърли петно върху него, ще получи съответното съдебно наказание, заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase