Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече да има нередности по изграждането на оградата на границата с Турция. Повод за коментара му станаха обвиненията на левицата, че на места в Хасковска област оградата е едноредова, а не двуредова, както и че камерите и сензорите не са в изправност.

"Оградата на Хасково е 31 км. От тази гледна точка няма елемент на някакви притеснения, защото всичко, което е осигурено като бюджет, е изразходвано по начин, който съответства на законодателството", коментира Цветанов в кулоарите на парламента.

Според него в случая са важни политиките, а БСП търсят повод за демонстриране на активност.

Още по темата

"БСП търсят повод да са активни и да могат да се задържат на вълната, която ги отведе на президентските избори и на парламентарните им позволи да са втора политическа сила. Оттук нататък е важно какви са политиките", настоя той.

Според него ограничаването на бежанския поток може да стане само с дипломатически средства, а изграденото възпиращо съоръжение е за превантивност.

"Ограничаването на бежанския поток е възможно, когато имаме добри отношения с Турция и България участва във взимането на важните решения в ЕС. Посещението на премиера Борисов в последните три дни е ясен знак за доверието и отговорността, която искат да споделят държави като Германия и Франция с нас. Посещението в Турция също е ясен знак, че искаме добросъседски отношения", посочи Цветанов.

"Вместо да подкрепим правителството за тази дипломатическа совалка, се занимаваме с отговори на въпроси, които не са с такова съдържание, каквото твърди опозицията", настоя той и отново призова да се даде акцент на предстоящото посещение на министър-председателя в Турция.

Цветанов отвърна на критиките на БСП и като припомни участъка от оградата, която е била изградена по време на кабинета "Орешарски".

"Да не забравяме снимките - оградата, която беше паднала и се слагаха колове", заключи Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase