Снимка: архив, Булфото
fallback

Министърът на туризма Николина Ангелкова призова председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин да се извини и да се оттегли от поста.

Повод за думите й стана изказване на Рагин по случая с ритнатата от пиян швед камериерка.

Oще по темата

Шефът на БХРА коментира, че шведите са много чувствителни и могат да бойкотират туризма ни заради задържането на техния сънародник.

Ангелкова смята, че моралът изисква Рагин да се оттегли, защото на първо място трябва да бъдат защитени интересите на работещите в сектора и на всеки човек, подложен на такава незаслужена агресивна проява.

"Не се притесняваме, че ще разсърдим никого, за нас е важен интересът на българските граждани", подчерта тя.

По думите й Министерството на туризма се разграничава от такива изказвания. Тя напомни, че министерството не контролира организации като БХРА, но посочи, че поведението на Благой Рагин е неприемливо.

Според нея хората, които ръководят браншови организации, са длъжни да защитават интересите на работещите в съответния сектор.

"Всеки един гражданин, независимо откъде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР", каза Николина Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Hessi

преди 6 години

Ei, bg jenskite imat poveche courage ot majkite...:-)

100

Ф.С.В.

преди 6 години

Така-Министерството не можело да контролира тази организация -А Рагин може да реве всяка година към Министерството - че нямало кадри -че нямало ученици че нямало роби от чужбина - че Бг не правела добри реклами в чуждите телевизии -И ТАКА!) Явно някаква си измислена хотелиерска организация -Управлява държавата ! Браво на Ангелкова за разграничаването и от този арогантен селски Бай *** в хотелският бранш- Явно според него -ТОЙ е незаменим -НО за бедните работещи в този сектор - Този е Хитлер!

99

Ани

преди 6 години

До Хотелиер - То затова родния ни туризъм е на такова високо ниво! Отдавна ме загубиха като турист на нашето Черноморие.

fallback