Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се обяви за изваждане на прокуратурата от съдебната власт и поставянето й като равно отдалечена институция. Това предложение той е направил на срещата с президента Румен Радев.

След разговора, продължил близо час, Панов коментира, че това може да стане след свикване на Велико народно събрание, за да бъде променена Конституцията, предаде БТА.

Лозан Панов смята, че изваждането на прокуратурата от съдебната власт е реално постижимо и че като институция, тя трябва да бъде равноотдалечена от трите власти.

Панов за пореден път каза, че съдебната реформа до момента е мимикрия и показателен за това е случаят "ЦУМ гейт".

Той коментира, че президентът е проявил разбиране по време на срещата и го уверил, че ще има срещи и с представители на Висшия съдебен съвет и с вицепремиера по съдебната реформа Екатерина Захариева.

Очаква се държавният глава да се срещне и с главния прокурор, срещата е насрочена за сряда от 11.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Прав,но

преди 6 години

Е невъзможна промяната в момента,когато милиционерите управляват и в НС,и в МС и в Прокуратурата.Както и всякаква друга смислена реформа.

16

ПАНОВ Е ПРАВ!

преди 6 години

ПРОКУРАТУРАТА МОЖЕ ДА ИСКА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВСИЧКО ...И ВСИЧКИ!/...друг е въпроса ---" КОЙ , ЩЕ РАЗСЛЕДВА".../ДРУГОТО Е -----"РУСКИ БОЛШЕВИЗЪМ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15

тт

преди 6 години

*** панов прекалено си малък за да искаш изваждане на прокуратурата от съдебната власт ...не може да искаш отделно звено което да разследва главния прокурор , а да искаш прокуратурата да стане част от изпълнителната власт ...ако имаше логическа мисъл можеше да си зададеш противоречивия въпрос ...а кой ще разследва представители на изпълнителната власт ??

fallback