Снимка: Reuters, архив

Работата по преградното съоръжение по границата от Малко Търново до Резово е на финала си. Това са констатирали народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева, които са изминали трасето, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Бойчев и Саватева са се запознали на място как изглежда напълно изградената зона от него и как вървят довършителните работи в останалите участъци.

Областна управа Бургас е възложител на изграждането на инженерното съоръжение на територията на Бургаска област - близо 127 километра.

Обходеното трасе покрива около половината от тази дистанция и включва най-трудно достъпните участъци от границата, с дълбоки дерета и силни наклони.

Според Бойчев съоръжението изглеждало стабилно и надлежно. Ще изпълни предназначението си и ако се допълни с техника - термокамери, както и с помощта на живата сила, която е там в момента и го обхожда.

Депутатът Саватева пък отбелязала, че са извършени огромен обем дейности, някои от които при лоши метеорологични условия.

Депутатите са стигнали и до местността Върли дол, където високите склонове край река Резовска са естествена преграда за нелегалните мигранти.

Бойчев и Саватева са се уверили от огледа, че над 90% от трасето е разчиствано от горска растителност, има участъци, където са изгребани тонове земна маса, извършвани са взривове, за да се разчисти скала по протежение на около 800 метра.

Народните представители са обобщили, че незавършените зони са с малка дължина и работата по съоръжението реално е на финала си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase