Снимка: БСП
fallback

Цялостната дейност на Обединението на жените-социалистки в БСП ще се подчини на инициативата на ПЕС-жени за 2017 г. "Жени срещу насилието", съобщиха от БСП. Днес се е състояло заседание на Националния съвет на Обединението.

Председателят на НС на Обединението на жените-социалистки Катя Николова е съобщила за планирани законодателни инициативи в подкрепа на млади семейства, самотни жени и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността, включително и на пазара на труда. 

Формацията предлага организиране на конференция в София под мотото "Насилието и агресията през очите на жената", а в област Пловдив предложението е за информационна кампания "Чуй ме! Виж ме!", която да включва и поставянето на лилави пешеходни пътеки.

Николова е информирала, че дейността на формацията ще се разширява чрез създаване на нови контакти в НПО, представителства на читалищни и училищни настоятелства, жените-предприемачи и представителите на обединението в местната влас.

Заместник-председателят на БСП Кирил Добрев е подкрепил плановете на Обединението, като е посочил необходимостта от повече гласност по темата с насилието върху жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Комуннисти да са срещу насилието ?!Комунизма е избилл целенасочено милиони човешки същества, а тези били против насилието ...?!Крокодил - вегетарианец...Дървено желязо...

9

Анонимен

преди 6 години

Това е невероятно лицемерие! Членове на партията извършила най-голямото насилие и погром срещу българскоро население застава срещу насилието. Но невежеството е навсякъде. Те овцете повярваха, че исляма е религия на мира, та едни социалисти ли няма да припознаят като врагове на насилието.

8

Анонимен

преди 6 години

Започвам подписка за създаване на програма ''Анонимните социалисти'' с цел отказване на социалистите от социопатологичните им идеи. Ще вербувам няколко познати психолози и психиатри за целта. Но първо трябва да проведем публична кампания за осъждане на социализма и комунизма като човеконенавистни идеологии също като националсоциализма.

fallback