Снимка: БТА
fallback

Ние сме изправени срещу информационната война, която терористите водят със западния свят и не можем да се справим само с конвенционални средства. Това подчерта бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев пред bTV.

"Ние все още се фокусираме върху последиците от терористичния акт, а не върху причините”, заяви той във връзка с вчерашния атентат в Лондон. По думите му една полицейска проверка в навечерието на атаката е щяла да покаже само, че бъдещите извършители имат редовни документи и вероятно няма причина да не управляват автомобила, с който след това ще връхлетят върху пешеходци.

"Ние трябва да се борим срещу тази пропаганда, да ограничим техните възможности чрез мрежите. Посланията им не бива да стигат до хората, които са уязвими. Трябва да се изградят достатъчно сериозни механизми, които да подпомогнат сред тези групи хора да има информираност (…) да подпомогнем модернизацията на исляма, да помогнем на тези идеи, които не са опасни”, подчерта Йовчев.

Той беше категоричен, че са ни необходими нов тип инструменти за въздействие върху застрашените от радикализация хора: "Източниците на информация трябва да имат друг профил, посланията трябва да са различни”.

Йовчев отбеляза, че спецслужбите действат превантивно и ефективно, но естеството на работата им не предполага публичност. Той не приема и обвиненията на Цветан Цветанов, че МВР е било буквално разбито по времето на кабинета "Орешарски”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 6 години

"Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!"Чудесна идея! Ха сега всички всезнайковци, които отказват да кажат в прав текст, че тази религия е зловредна и трябва да се забрани тотално, моля, идете при ислямистите, за да им обясните как те нищо не разбират от собствената си залухава религия, как вие сте новите пророци на алах и мохамед и ще реформирате и модернизирате исляма.Ще ви гледам на интернет как ви свалят главите от раменете или ви горят живи.

105

Анонимен

преди 6 години

Какво "грабене" на петрола, след като някои от най-богатите държави в света са петролните монархии. Петролът има важно икономическо значение в последните 100-150 г. благодарение на западните технологии. Ако цивилизованият свят нямаше нужда от него, държавите в Персийския залив, щяха да притежават нещо напълно ненужно и щяха да тънат в бедност. Сега с огромните си богатства, идващи от търговията с останалия свят, вместо да догонят развитието на цивилизованте общества, те се борят да ги унищожат.

104

Анонимен

преди 6 години

Няма такава наглост - хем ислямът е на опашката на цивилизацията, хем претендира да управлява света. Това е като неграмотен да претендира да управлява БАН.

fallback