Снимка: архив, Булфото
fallback

Димитър Главчев оцеля като шеф на парламента, но пък оценката на БСП е, че доверието в управляващите пада рязко.

Oще по темата

4 гласа не стигнаха на опозицията, за да успее да го свали от председателското място на Народното събрание, както поискаха социалистите, защото според тях той надвишава правомощията си, позволява да се чуват обиди в пленарна зала и не допуска за обсъждане техните законопроекти.

Зад гърба на Главчев при гласуването застанаха депутатите само от ГЕРБ и Обединени патриоти, а за оставката на парламентарния шеф бяха социалистите, ДПС и "Воля". Така че според червената шефка Корнелия Нинова само тези 4 гласа са спасили мнозинството.

"Това, което се случи в залата е сериозен удар по управляващото мнозинство, защото само за 6 седмици ГЕБР изпаднаха в изолация в парламента, Димитър Главчев беше избран със 157 гласа от четири парламентарни групи, при избора му само от БСП се въздържахме, а днес той получи 118 гласа от две парламентарни групи и това показва отношение не само към него, но и към мнозинството, което го излъчи", обвини тя.

Соцлидерката смята, че вече е ясно, че ГЕРБ остават само с "патерицата си ОП".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

милен

преди 6 години

браво нинова ти ще бъдеш нашия ювиги,долу боко-магнолията и кликата му

27

Анонимен

преди 6 години

Патриотите паднаха по кота нула и най-унизителното е, че с лакомията си крепят продажното правителство. На колко поправителни имат право слабаците?

26

Анонимен

преди 6 години

Какви патриоти.Това са новите гювежари.

fallback