Снимка: архив "Булфото"

Външният министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Захариева изразява съжаление за жертвите и надежда, че извършителите ще бъдат открити и наказани.

Няма кауза, която може да оправдае подобни варварски действия, пише българският външен министър до британския си колега.

Още по темата
"Моля, приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-дълбоки и искрени съболезнования за жертвите на бомбения атентат в Манчестър, погубил толкова млади хора. България е потресена от този ужасяващ и нечовешки акт на жестокост", се казва в телеграмата на министърката.

Експлозията в Манчестър избухна снощи на концерт на Ариана Гранде. При взрива са убити най-малко 22 души, а около 60 са ранени. Повечето от пострадалите са младежи.

"Терористичното нападение в Манчестър е поредното доказателство за необходимостта от непоколебимост и солидарност в общите ни усилия за изкореняване на тероризма", пише още Захариева до Джонсън.

В писмото си тя припомня, че са необходими решителни действия в защита на демократичните ни ценности и България ще продължи активно да участва в борбата на международната общност за съхраняването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase