Снимка: БТА
fallback

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отхвърли обвиненията, че Движението е против Турция. Ние никога не сме били и няма да бъдем не само против Турция, но и против нито един наш съсед, каза лидерът на партията на традиционния митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих.

Той заяви, че последователно водят политика в името на силна, светска, демократична, Кемалистка република Турция да бъде част от Европейския съюз.

Според Карадайъ лъжата, че Движението е против Турция е целяла да ги разделят и именно тези, които се опитвали да разделят ДПС, носели отговорността за участието на националистите във властта.

"Тази лъжа доведе и до още един голям проблем - заставиха и поставиха наши имами да се занимават с политическа дейност", отбеляза лидерът на ДПС.

Той бе категоричен, че 28 години ДПС е отстоявало, че мястото на духовниците е в храма и те трябва да бъдат обединители. От Демир баба текке Мустафа Карадайъ призова Главно мюфтийство да вземе мерки. "Ако те не вземат мерки, ние мюсюлманите ще вземем мерки за Главното мюфтийство", заяви той, цитиран от БТА.

Председателят на Движението припомни също каузата и ценностите на ДПС, които се следват вече 28 години - това са толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. "От 28 години ние черпим сила от нашето единство и заедност, и всеки който се опитва да ни разделя, е наш враг и ние ще се борим против него", допълни Мустафа Карадайъ.

Съборът на Демир баба теке край Исперих е по повод майските събития от 1989 г. и "възродителния" процес. Митингът бе под надслов "Свободни и независими ". Освен председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на събитието бяха заместник-председателите на партията, народни представители, областни и общински лидери на партията, имаше и гости от чужбина. Честването продължи с из

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Щирлиц

преди 6 години

До Трак до щирлицПасва много точно,защото там е интересът на България,там е бъдещето.Да си спомним,че България е вървяла напред,когате не е копирала механично нечий"челен опит".Мястото ни не е в евросъюза,а в съюз с Русия,без да си затваряме очите за света около нас.Те така мисля аз.

72

ГУРБЕТЧИЯ

преди 6 години

ПРОТИВ ЕРДОГАН НЕ ОЗНАЧАВА ПРОТИВ ТУРЦИЯ И ПРОТИВ ТУРСКИЯ НАРОД !НИЕ СМЕ ПРОТИВ ЕРДОГАН И ТЪ-ПАЦИТЕ КАТО НЕГО , А НЕ СМЕ ПРОТИ СЕБЕ СИ ,ТОЕСТ ПРОТИВ ТУРЦИТЕ !

71

проклятие

преди 6 години

Проклятието на прехода в България са чумата СДС на мекерето Иван Костов и ГЕРБ ЕООД КОМЕРС на Асвалт паша....това е истината драги ми Българиооо

fallback