Снимка: архив "Булфото"
fallback

Партията на Лютви Местан ДОСТ разкритикува Валери Симеонов за хитлеристкия скандал около зам.-министъра от квотата на патриотите Павел Тенев.

Напрежението избухна след като в социалните мрежи се появи снимка на Тенев в поза за хитлеристки поздрав пред фигура на нацисти в парижки музей. Валери Симеонов пък го защити с аргумента, че самият той можел да има подобни майтапчийски снимки от младежки лагер край лагера в "Бухенвалд".

Според Местан основната вина за това крайни националисти да участват във властта, е на министър-председателя Бойко Борисов.

Oще по темата

"Симеонов е ясен. Проблемът на Борисов е, че вече на всички е ясно, че и той е от същия "дол дрянка", пише в позицията на ДОСТ.

В нея се припомня, че премиерът е възложил на Валери Симеонов да отговаря за българите в чужбина.

"Това е все едно хитлеристки нацист да стане председател на Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността. Актът на Борисов е крайна форма на политически цинизъм. Това е най-големият гаф в политическата му кариера", са категорични от формацията на Местан.

Според ДОСТ занапред няма кой да вярва на красивите приказки на премиера, че не дели българските граждани по етнос и религия и преди всичко го е грижа за толерантността и за етническия мир в страната.

"Това ли е новата доктрина на Борисов за сънародниците ни в чужбина и с какви очи ще се яви пред тях в Ню Йорк, Чикаго, Бурса или в Лондон? И дали в огледалото до един  мастит "обединителен патриот" вече няма да вижда и един съпредседател на Обединените патриоти, негов вицепремиер?", пита Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 6 години

Така е!

23

Анонимен

преди 6 години

Местан уж е умен, а тиражира глупости. Може би така му е по-удобно. Според мен Борисов има своя тактика, но ще поживеем, ще видим!

22

ДОСТ

преди 6 години

Да живееее ДОСТ,Да живеее великия СУЛТАН Ангел спасител на пропадналата България........Фашистите ВЪН ВЪН ВЪН от власта на Европейска БЪЛГАРИЯ.....Местан да сезира всички Европейски институции и Всички посланици на Арабската лига и да предприемат наказателни действия срещу Фашизмав България.....

fallback