Снимка: Булфото

Министърът на правосъдието Цецка Цачева отмени заповед на служебния министър на правосъдието Мария Павлова и възстанови на работа Любомир Талев на длъжност директор на дирекция "Съвет по законодателство".

Същият беше освободен от длъжност в изпитателния едногодишен срок на основание чл.12 от Закона за държавния служител. Решението за отмяна на заповедта е взето след преразглеждане на работата на служителя по негова молба, отчитат от Министерството на правосъдието.

Още по темата

Името на Талев нашумя в началото на април, когато от правосъдното министерство го обвиниха за виновен за гафа с пуснатите за обществено обсъждане промени в Закона за българското гражданско, с които се забраняваше гласуването на български избори в чужбина.

Ресорният заместник- министър на ведомството Деница Митрова отсече тогава, че уволненият ръководител на дирекция "Съвет по законодателство" Любомир Талев е публикувал законопроекта на своя глава и без изисканите от нея редакции. С тях трябвало да се запази правото на глас на българите, живеещи на територията на Европейския съюз.

Самият Любомир Талев обаче тогава заяви, че текстовете са писани от екипа на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase