Снимка: архив, Булфото
fallback

Комисията срещу расизма към Съвета на Европа представи заключенията си по изпълнението от България на препоръките, отправени в доклад от 2014 година.

Отчита се, че препоръките са били изпълнени частично от нашата страна.

Посочва се, че по препоръката за организиране на кампания за търпимост към мигрантите не е съобщен напредък.

Допълва се, че положението на мигрантите и търсещите убежище в нашата страна не се е подобрило в последните две години.

По втората препоръка - Комисията за защита от дискриминация да предоставя възможност за подаването на сигнали на повече езици - България е проявила изобретателност, се посочва в документа.

Въпреки че нашата страна засега дава възможност чужденци да използват услугите на комисията на друг език само онлайн, с помощта на виртуален преводач, това се възприема като частично изпълнение на задачата.

Съветът на Европа препоръчва формулярите, освен на български, руски, френски, немски и английски език, да може да бъдат подавани и на турски език, тъй като той също се използва в нашата страна. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

men

преди 6 години

общежития затворен тип и им намираме работа като викамо новартис да си тества лекарствата върху тях. не искат ли? бой и глад. преди това бехека и другите анти българи се забраняват като в русия и унгария. ама на наш тиквю му се лензят като го видят щото знаеят че е лесен за манипулиране и ще им ближе ръката докато не го провесим на витиня след като го удавим с плинки.

10

Анонимен

преди 6 години

Всеки себеуважаващ се българин, трябва да е поне малко расист в тия времена!

9

Анонимен

преди 6 години

Какъв расизъм ви гони? В България най-онеправдани са нормалните данъкоплатци. Всеки асарел-медет е вездесъщ. На бай Тошо глупавата идея да довлече полухора за да станем 9 милиона. Преди поне полицията ги строяваше. Сега само разни единици самодейци. Затова фармацията ни е западнала, защото няма колонии за тестове и пазар за продаване. Западните държави си счупиха краката да тичат до Африка за хубави щамове от Ебола. Така се инвестира в бъдещето - с оригинални разработки.

fallback