Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На вчерашното заседание на Националния съвет на БСП се е случило дългоочакваното структуриране на Изпълнителното бюро и лидерът на партията Корнелия Нинова вече работи със своя екип. Така обобщи освобождаването си от оперативното ръководство на Столетницата Красимир Янков.
Oще по темата


Той заяви, че при вземането на това решение Нинова се е водила от лични мотиви спрямо него.

"Аз съм наясно, че към мен има лично отношение. Приема се като лично отношение от страна на Корнелия Нинова, това ми беше и казано. Това стана ясно още с преместването ми от Варненския избирателен район в Добричкия", коментира Янков в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му решенията за партията се взимали еднолично от Нинова, а в последните две седмици дори нямало заседания на ръководството.

В екипа на соцлидерката сега са Стефан Данаилов, Деница Златева, Владимир Москов, а за зам.-председател на партията беше избран Кирил Добрев.

"С учудване разбирам изявленията на Кирил Добрев, който обвинява достойни членове на ръководството на партията в шиоркия му формат, че са я довели до 400 хил гласа. Всеки трябва да даде своя дан и когато има избори, с авторитета си да допринесе за общия резултат. Най-слабият резултат е с водач Кирил Добрев в Габрово и той това не трябва да го забравя, посочвайки с пръст хора, които работиха активно", добави Янков.

"Корнелия Нинова беше избрана на конгреса с авторитета на много от хората, които бяха по-активни. Самият аз бях кандидат за председател, но получих доверието като трети със 79 гласа от делегатите. Аз, използвайки добрите си отношения с тези, които ме подкрепиха, авторитетът който имам като мнение, реално помогнах тя да стане председател", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 6 години

"Лично отношение има към мен"Член на борда на Пловдивския панаир, на борда на АЕЦ Козлодуй,зам.директор на летище Варна...от всичко разбира Янков.Все подаръци от П.Димитров.Ако това е лично отношение;)Този се е самозабравил.

37

Запознат

преди 6 години

Кирчо ще оправи нещата. Знае как се пренасят долари в торба или чувал

36

Анонимен

преди 6 години

Тоя пуяк нищо не стана от него.

fallback