Снимка: архив Reuters
fallback

Британският премиер Тереза Мей изпрати поздравителен адрес до българския си колега Бойко Борисов за избирането му за трети мандат начело на изпълнителната власт.

В писмото си Мей пише, че се надява сътрудничеството между Обединеното кралство и България да се разшири въпреки излизането на Лондон от ЕС.

"Обединеното кралство напуска Европейския съюз, но ние ще се стремим към дълбоко и специално партньорство със сигурен и проспериращ ЕС", се казва в писмото на британския премиер. Мей пише, че е убедена, че "трайните здрави двустранни отношения между Обединеното кралство и България" ще бъдат максимално в интерес на двете държави.

Тереза Мей допълва, че Обединеното кралство високо цени тясно сътрудничество с България в много области, сред които справянето с външните и вътрешни заплахи за Европа и стимулирането на развитието на свободната търговия.

Британският премиер очаква и възможността за по-нататъшно разширяване на партньорството с България по време на мандата на Борисов като министър-председател.

Тя допълва, че съществуват много области, където вече се работи в тясна връзка, но вижда пространство за още по-тясно сътрудничество - например в подкрепата на общите интереси при справянето с миграцията, гарантирането на сигурността на границите, стимулирането на съдебната реформа, утвърждаване на правоприлагането и борбата с трансграничната престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

българин

преди 6 години

След излизането стоките внасяни от UK ще се облагат с мито и ще са по скъпи.Европейските стоки внасяни в UK също ще се облагат с мито и пак ще са по скъпи.И така от двата процеса ще печелят търговците.Защо обикновените хора са гласували за излизане от ЕС не знам.Аз като българин съм доволен,че сме в ЕС защото стоките произведени в ЕС се внасят без мито !

50

Американ

преди 6 години

Очаквала? А какво дава в замяна? Щото neдaлитe-англичани са едоисти и интересчии, тлъcтoтo npace Чърчил го е обощил така: "Кралството няма приятели, крлството има интереси".

49

Гошко

преди 6 години

Рашките пишат здраво във форума и споделят всичките комплекси които ги мъчат.Така е. Колкото и да се пенявят, Русия беше и ще си остане суровинен заден двор на България.

fallback