Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От ГЕРБ внесохме законопроект, като по този начин отстояхме своята позиция, както и тази на над 2 млн. българи, които гласуваха за въвеждането на мажоритарна избирателна система. Категорични сме, че трябва да има промяна в изборните правила, заяви в студиото на "България сутрин" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя коментира още, че детайлите по конкретния законопроект трябва да бъдат разгледани и той обезателно да бъде внесен за обсъждане в пленарна зала.

"Надявам се да има широко обсъждане. В рамките на 43-то Народно събрание този законопроект не беше дори допуснат до разглеждане в правната комисия на парламента. А тогава наистина можеше да се проведе задълбочен дебат, тъй като имаше широко обществено обсъждане", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки, че заставаме зад референдума не е добре да се търси пряка връзка между спазените ангажименти от страна на ГЕРБ и инициаторите на въпросния референдум, настоя Атанасова.

Тя уточни още, че законопроекът за партийните субсидии на политическите партии ще бъде един от първите, които ГЕРБ ще внесат за обсъждане в деловодството на Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Щирлиц

преди 6 години

Да се дистанцираме от онова,което остава в тоалетната!

32

Анонимен

преди 6 години

Добре де и кои са инициаторите на въпросния въпрос за референдумите,а те като въпроси биват с различно естество,като този бе представен заедно с избора на президент независимо като подточка или отделно като въпрос на отделна бюлетина скрепена или пъхната заедно в един плик с тази за президент за които се запомни само че бяха без плик и незачетени демек с едно махане два заека на тепсия.

31

сминдух енд чесън

преди 6 години

В ГЕРБ ако си мислят,че зад тях също има някои ,жестоко се лъжат,само интереси ,нищо друго/

fallback