Снимка: Архив, Булфото
fallback

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който назначи Гълъб Донев за секретар по социални политики и здравеопазване в своя екип, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Досега той бе служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. Миналата седмица социалното министрество бе поето от Бисер Петков, който бе управител на НОИ.
 
Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София. Завършва 35-та Руска езикова гимназия в столицата. Придобива магистърска степен по финанси в УНСС и по право в Русенския университет "Ангел Кънчев". Специализира Бизнес и мениджмънт в УНСС.
 
От 2005 до 2006 г. е и. д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.
 
От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция "Условия на труд и управление при кризи" в Министерството на труда и социалната политика.
 
От 2007 до 2009 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", а през 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".
 
От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Сред длъжностите, които заема след това са зам.-директор на дирекция "Административно и информационно обслужване" и зам.-директор на дирекция "Вътрешен одит" на Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

байХ

преди 6 години

Този гълъб голям петел бе. Само как гледа. Май мисли за голо. Мяза ми на малко по култивирана бетонна глава спусната от Позитано.

13

дядо Пенс

преди 6 години

Да не остане без работа момчето, наш човек е...

12

ministerskia igra4

преди 6 години

glupaci neveji sled maslarova po kaduren ot gulub donev mtsp ne e imalo i sigurno niama da ima evala na radev niama da sgreshi donev e na ti s socialnata politika uspeh

fallback