Красимир Каракачанов приема министерския пост от Стефан Янев Снимка: БТА
fallback

Много ясно съзнавам, че поемам отговорността в качеството си на министър на отбраната в едно рисково за България време - с много конфликти около нас, конфликти в точки, от които могат да произведат напрежение, не само в България, и в целия регион. Това каза новият министър на отбраната Красимир Каракачанов, който прие поста на церемония във военното ведомство от своя предшественик Стефан Янев, министър на отбраната в служебния кабинет.

Каракачанов посочи кризата в Украйна, продължаващата война в Сирия, ситуацията в Близкия изток, ситуацията на Балканите.

"Абсолютно наясно съм, че в това време Българската армия трябва да е в състояние да изпълни своя конституционен дълг - защитата на Отечеството, териториалната цялост и суверенитета на България", каза новият министър,

"Дълбоко съм убеден, че обществото ще разбере, че точно в това време на България е необходима онази армия, която може да съхрани спокойствието, реда, живота и здравето на българските граждани, целостта и суверенитета на българската държава", добави той, цитиран от БТА.

Каракачанов заяви, че не е привърженик на голите обещания и не обещава неща, които няма да може да направи. Но обеща, че ще се опита с всички сили да направи така, че онези млади българи, които искат да служат в армията, да го правят с гордост и чест.

"Онези млади българи, които вече са постъпили в Българската армия, да имат нормален стандарт на живот и да са горди, че са военнослужещи. Българският офицер да има и в бъдеще уважението, което винаги е имал пред обществото. Надявам се, че с общи усилия, най-вече с вашето компетентно мнение, заедно ще успеем да го направим. Ще го направим не заради Министерството на отбраната, ще го направим заради България", каза Красимир Каракачанов.

Стефан Янев благодари на присъстващите за положените усилия и старание, за високия дух, с който са работили и мотивирали подчинените си, така че задачите да бъдат изпълнени.

По стара традиция при предаването на длъжността новият военен министър получи за подарък икона на Св. Георги Победоносец, който е патрон и пазител на военнослужещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 6 години

Шкембе чорба воеводата може да върне старите си *** на някой просяк.

37

ъъъ

преди 6 години

Ееее най сетне се докопа до пост....а честито....че няма да свършиш никаква работа всеки го знае....стига дрънка глупости.

36

1234

преди 6 години

сега ще говорят всякакви щуротии да изкарат колкото се може по голям мандат защото после ги чака съдбата на РБ така че цирка ще е пълен

fallback