Снимка: БТА
fallback

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравително писмо до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател.

"Приемете моите най-искрени поздравления. Вашето правителство встъпва в длъжност в много важен момент за България и за ЕС", пише Юнкер до българския премиер.

В писмото се изразява надежда, че "ще можем да продължим да работим заедно за справяне с предизвикателствата пред ЕС, с общи институции и непоклатими ценности, общност на мир, свобода, демокрация, човешки права и върховенство на закона, огромна икономическа сила, отличаваща се с безпрецедентни равнища на социална закрила и благополучие".

"Очаквам с нетърпение да работя с Вас за постигането на тези цели, съсредоточавайки се върху това, което гражданите очакват от нас. Укрепването на защитата на външните граници на ЕС, успешното и по-солидарно управление на общата ни политика за миграцията и предоставянето на убежище, завършването на единния цифров пазар и повишаването на устойчивостта на европейския енергиен съюз, са важни задачи, които ще изискват от нас решителност и усърдна работа по време на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Разчитаме на Вашето водачество", добавя Юнкер в своето писмо.

В заключение той пожелава успех на премиера Борисов и оглавяваното от него правителство. "Щастлив съм, че ще можем да продължим тясното ни сътрудничество и очаквам с нетърпение да Ви срещна отново скоро", завършва писмото на председателя на ЕК.

ЕНП също поздрави Борисов и изрази увереност, че България ще продължи напредъка си с новоизбраното правителство.

"Убеден съм, че България и нейният народ ще продължат да напредват под ръководството на премиера Бойко Борисов", написа в Туитър председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

Той пожелава на Борисов успешен мандат. „Поздравления за моя приятел и победител в последните парламентарни избори Бойко Борисов за преизбирането му като министър-председател“, допълва Дол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

НЕ САМО В ЕС

преди 6 години

И В СИМИТЛИЙ СА ДОВОЛНИ

18

Анонимен

преди 6 години

ЗА ГЕРБ ГЛАСУВАХА 1 МИЛИОНОТ ТЯХ 300000 РОМЕИ И ОСТАНАЛИТЕ - ЧИНОВНИЦИ НА ХРАНИЛКА И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ

17

АНОНИМЕН

преди 6 години

Да получиш поздрави от тези персони е жива подигравка. Единият поляк , не признат в собствената си родина, а другия уличен в неговата Люксембург за чудовищни кражби и тези са "Лицето" на ЕС. Ех как не може и Хитлер да се събуди може и той да прати по някой поздрав. Престижно е да те поздрави Путин и да те покани на визита , а не тези ***. И не може *** да сочи с пръст и да казва кои са лоши и кои добри. Това е все едно алкохолика да се нарича трезвеник. А иначе по-добре с Патриотите .

fallback