Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Депутатите направиха нов опит да замразят заплатите си, но и той се оказа неуспешен.

Мнозинството в парламента гласува против проекторешение на БСП за замразяване на възнагражденията на народните представители. 

Преди седмица социалистите опитаха да прокарат замразяването на заплатите и в правилника на парламента, но мнозинството отново гласува против.

Oще по темата

Крум Зарков от името на социалистите припомни, че от депутатските заплати зависи формирането на повечето от възнагражденията на държавните служители. 

"Предложението ни е основното възнаграждение на депутатите да се замрази на нивото от декември 2016 година. Заплатата ни ще стане 2970 и няколко лева, ако одобрите предложението ни. Честно, не сме за оплакване", обърна се Зарков към колегите си. 

От ГЕРБ поискаха решението да не се разглежда в пленарната зала, защото противоречи на правилата един и същ закон да не може да се разглежда през по-малко от три месеца. 

"Не се крийте зад тарикатлъци и хватки", призоваха социалистите, но после не се включиха в дебата и такъв нямаше. В крайна сметка 76 депутати гласуваха "за",  50 бяха против, а 82 се въздържаха. Само БСП и двама от ДПС подкрепиха замразяването на заплатите си. Останалите бяха против. 

При дебатите преди седмица бъдещият финансов министър Владислав Горанов обясни, че в момента икономическото състояние на държавата не изисква замразяване на депутатските заплати. Той се обяви и за промяна на модела, по който се формират заплатите на депутатите.   

В момента те се индексират на всеки три месеца според покачването на средните възнаграждения в обществения сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 6 години

Кой е този?

34

хохо

преди 6 години

Този на снимката не е ли лява резба ?

33

Анонимен

преди 6 години

На народа ще му писне и ще вземе замразяването в свои ръце.

fallback