Снимка: архив БТА
fallback

Вместо мир и социален преоритет, темата е превъоръжаване. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа реалността пред конгреса на КНСБ, който се провежда днес. Бъдещият премиер обясни, че секторите, за които днес отиват пари са два: Бежанци и въоръжение.

"ЕС не ме чу, когато говорих преди години да затворим външните граници и всеки, който влиза, да го прави през КПП-та и да отива само там, където го искат. В момента и ЕС, и ние харчим мното пари и не се вижда краят на кризата", обясни лидерът на ГЕРБ.

Той обяви, че от управляващите се искат нови милиарди в сфери, в които хората не усещат. Борисов допълни, че сме свидетели на надпревара между страните и липса на воля - световните лидери да решат проблемите по дипломатичен начин.

Oще по темата

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че пред нас като държава стои изискването на партньорите и на НАТО да се превъоръжаваме, а това струвало милиарди.

"Войните, които се водят са безсмислени - хиляди човешки жертви, милиони бежанци, огромен натиск върху икономиките на стараните, особено по периферията... Финансовата криза в Гърция, проблемите в Македония, превръщат България в държава от чиято стабилност ЕС има нужда", обясни Борисов.

Въпреки проблемите обаче бъдещият премиер остави надежда, че властта ще мисли и за доходите на хората.

"Ще се постараем, този път нямаме милиардите за американските централи, за КТБ, за "Белене", така че има глътка оптимизъм да можем и за сферите, които са изведени като приоритет от синдикатите", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ръстът на доходите зависи пряко от социалния пакет на Юнкер и поиска той да бъде приложен във всички държави на ЕС.

"Разликата в заплащането на един работник тук и в Европа е едно към десет", сметна лидерът на ГЕРБ. Според него, чрез социалния пакет, можело да бъдат вдигнати доходите на част от работещите – най-вече онези в мултинационалните компании.

Борисов обеща и да продължи битката с корупцията и контрабандата.

"Всяко отверстие, откъдето изтичат държавни пари, трябва да се затвори и да се мисли за повишаване на доходите", обяви той.

Бъдещият премиер обеща да се реализира и идеята за поправка в НК, която да криминализира действията на работодател, който пречи на създаването на синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

BENARD RILY

преди 6 години

Здравейте всички,Във всеки момент от живота си ще имате нужда от пари за едно или друго нещо: да започнете или да разширите бизнеса си, да плащате сметки, да уреждате дълговете си, да поправяте повреденото си превозно средство, да плащате наем и т.н. Освен ако не сте мултимилионер, винаги ще имате една или повече разходи, които чакат да консумират всяко пени, което печелите.Реалността е, че има моменти, когато просто няма да имате парите, когато имате нужда от това толкова зле. В такива случаи имате редица възможности: помолете вашите приятели и семейство за помощ, продадете част от акти

103

до 120

преди 6 години

Болен! Банкя! Боко!

102

Анонимен

преди 6 години

БОГ! БЪЛГАРИЯ! БОЙКО!

fallback