Снимка: архив, Bulphoto

БСП поиска парламентът да създаде нова временна комисия, която да установи пропуските при изграждането на магистралите в България. 

Соцдепутатът Кирил Добрев припомни, че през последните дни е станало ясно, че за строежа на магистрали у нас неправомерно са били изразходвани 50 млн. лв. Според социалиста Лиляна Павлова е знаела за това.

Още по темата

"Лазар Лазаров, ако е виновен, ще понесе наказателна отговорност, но кой ще понесе политическата отговорност? Да не стане така, че Лиляна Павлова ще проверява Лиляна Павлова", каза Добрев и допълни: "Масово се е отводнявало и уплътнявало и това са ключовите думи за източване на европейски средства".

Добрев иронизира, че излиза, че България е Холандия и е под морското ниво, заради което е задължително да се прави масово отводняване. 

"Магистралите са гордостта на управленията на Борисов, искаме комисия, която да установи каква е цената, която българският народ плаща за тая гордост", каза още Кирил Добрев. 

Социалистите настояват комисията да бъда на паритетен принцип с представители на всички парламентарни групи. 

"Аз винаги съм казвала и още веднъж ще го кажа - умея и мога да нося отговорност за своята работа. Компетентните органи са тези, които могат и трябва да разследват, ако има съмнения за нарушения", отвърна Лиляна Павлова. 

Според нея има опит за дискредитиране на нея и на постигнатото от правителството на Бойко Борисов в реализацията на големите инфраструктурни обекти.

"Можем да се гордеем с постигнатото, защото в България има изградени нови над 400 км нови пътища", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase