Снимка: БТА
fallback

Здравеопазването е сфера, в която няма политически цвят и аз имах свободата да направя това, което бях декларирал, обяви министърът на здравеопазването Илко Семерджиев, който даде отчет за извършената дейност по време на мандата си в рамките на служебното правителство.

Oще по темата

Служебният министър отчете постигнатите цели - подписването на Национален рамков договор между Българския лекарски съюз и НЗОК за тази година, отмяната на пръстовата идентификация в болничната помощ, осигуряване на допълнителни 20 млн. лв. за ваксини от задължителния имунизационен календар, както и сключването на различни договори, осигуряващи средства за подобряване на мониторинга на качеството на питейната вода и създаването на център за обучение на кадри за спешната помощ.

По думите на Семерджиев е възстановена и работата по програмите за превенция на ХИВ и на туберкулоза, предприети са мерки за стабилизирането на работата на определени болници, с решение на Министерския съвет болниците с държавно и общинско участие са освободени от плащане на дивидент към държавата, направена е преоценка на дълготрайните материални активи, инициирани са съвместни проверки за лоши практики, заради които липсват лекарства, и др.

"Няма да оставим следващото ръководство на Министерството на здравеопазването в безвъздушно пространство", заяви Семерджиев и допълни, че следващият екип ще има "летящ старт", тъй като екипът му е подготвил няколко нормативни промени, които са приложени в доклад до премиера за следващия здравен екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback