Архив: Булфото
fallback

Панаирът в Пловдив отдавна е подарен на бизнесмена Георги Гергов, който беше принуден да подаде оставка от ръководството на БСП, смята ексшефката на бюджетната комисия от ГЕРБ Менда Стоянова.

"Още през далечната 2006 година, безвъзмездно, без каквито и да е основания от Министерския съвет, ръководен от Сергей Станишев, Министерството на икономиката, принципал на панаира, министър Румен Овчаров и движеща сила зам.-министър Корнелия Нинова, която беше и член на борда на панаира", обвини тя, след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на общинарите си в Пловдив да гласуват за отмяна на решението за придобиване на акции от Министерството на икономиката в "Международен панаир Пловдив".

Според Менда Стоянова още преди 10 години са били "подарени" 49% от държавните акции на дружеството, а след като Георги Герков е придобил още 2% Панаирът е загубен безсрочно за държавата и за община Пловдив.

"Държавният дял не носи абсолютно никакви активи и дивиденти, нищо за държавата" обяви още Менда Стоянова.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветонов призова отговорните за сделките през 2006 г. да дадат обяснения "защо подариха по този начин акциите на държавата на едно дружество, което се оказва, че е собственост на член на БСП".

Той отсече, че никой в партията на Бойко Борисов няма да позволи да бъде замесвано името на ГЕРБ с бизнесмени, от която и да е политическа сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

МНОГО Е НАГЛА

преди 7 години

МЕНТО *** ТИ СИ ПОТЪНАЛА ДО УШИТЕ В ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРГОВ *** МЪЛЧИ И СИ ГЛЕДАЙ КРАДЛИВОТО КМЕТЧЕ

22

Анонимен

преди 7 години

Герберските сметки са 49=0. Всички са гении като Дянков.

21

Неразбрал

преди 7 години

За този панаир разбрахме - само защо съсела не е клиент на цацаратурата. А нещо за панаира КТБ или панаира Хитрино?

fallback