Снимка: БТА
fallback

ДПС призова системните партии в България да се противопоставят на радикализма и национализма както се опитват да правят това европейските формации.

"Имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат и в Европа, отчитайки че радикализмите и национализмите от една или друга форма в Европа в момента увеличават влиянието си, както и че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите, България не бива да прави изключение", каза лидерът на движението Карадайъ след среща с президента Румен Радев.

Oще по темата
Държавният глава разговаря с представители на движението като част от консултациите преди връчването на мандат за съставяне на ново правителство. Днес Радев приема „Воля", ДПС и Обединени патриоти, а утре ще има разговори с БСП и ГЕРБ.

И пред държавния глава ДПС обявиха искането си за съставяне на управленска програма до края на председателството ни на Съвета на ЕС, около която да се обединят всички партии в парламента.

"Изрично за пореден път подчертахме, че ние не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт", каза още Карадайъ, цитиран от БТА.

Пред президента ДПС защитили тезата си, че под никаква форма "не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми, независимо какво влияние имат те в обществото".

"Ние, и не само ние, цялата политическа система и всички тези партии, които се наричат системни, не бива под каквато и да е форма да толерират крайни национализми и радикализми, включително и включването им във властта", отвърна Карадайъ на въпроса дали определя "Обединени патриоти" като крайни национализми и патриотизми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

осман

преди 7 години

ДОСТ ТАКА ГИ ПОЧЕСА ЧЕ ЩЕ ГИ СЪРБИ ОЩЕ МНОГО.ОТ 38 НА 25 .НАЙ СИЛНИЯТ ОСМАНСКИ ШАМАР ЗА ДОГАН ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД.ДРУГИЯ ШАМАР ЩЕ ГО НОКАУТИРА ЗА ПОСЛЕДНО И ЩЕ СВЪРШИ ПЛАВНИЯ ПРЕХОД ОТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ.КАПИШ

36

Shark

преди 7 години

Ох бе, Карадаъ, научи се да говориш. НацианилизМИТЕ дори ни липсват, трябва много, много по-здрави национализМИ. А радикализМИТЕ са ваш патент.

35

Националист

преди 7 години

Който призовава за "отпор" на национализма - значи е враг на нацията. А враговете на нацията трябва да бъдат осъждани за държавна измяна съгласно действащото законодателство и да изгният в затвора.

fallback