Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

ГЕРБ и Патриотите спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта. Това заяви Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на БСП.

Според нея няма да има минимална пенсия от 300 лв. и преизчисляване на всички пенсии.

Oще по темата

"По волята на избирателя останахме втора политическа сила в 44-ото Народно събрание. По решение на тази зала и на Националния съвет сме опозиция на бъдещо, ако бъде съставено, управляващо мнозинство между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Като опозиция ние сме си поставили основните задачи. Поздравявам парламентарната група, която започна парламентарния сезон сериозно, аргументирано и в изпълнение на предизборната ни кампания. Първата ни задача е да изнасяме, да уведомяваме обществото и да сезираме органите, които се занимават с разследване на всички злоупотреби на властта", заяви Нинова в стъпителното си слово.

Нинова подчерта, че БСП е внесла предложение за преизчисление на пенсиите. По думите й това до края на годината ще струва 400 млн. лв и този източник е възможен.

"В изпълнение на предизборната си програма внесохме предложение за анкетна комисия, която да се занимава с всички случаи на страната, в които некоректни работодатели не изплащат заплати. Ние сме партията, която представлява работещите и това е един от първите ни законодателни актове", отчете още лидерът на БСП.

Другата седмица партията ще внесе Закона за храните, за възрастните хора и Закона за младежта и спорта.

Очаква се на днешното заседание да бъде гласувана и оставката на Георги Гергов от Изпълнителното бюро, която бе поискана от Корнелия Нинова заради посредничеството му на срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

Самият Гергов на влизане на "Позитано 20" заяви "Каква оставка, бе? Няма ненаказано добро".

Попитан какво добро е направил, Гергов отговори: "Много неща. Например към Сашо Дончев или към Корнелия Нинова". Гергов посочи, че заседанието на Националния съвет на БСП е мястото, където сега ще разговарят и за оставката, и за всичко останало, след което ще има пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

191

търговци

преди 7 години

А пък Нинова ще предаде БСП на Борисов.По колко ли е изтъргувала главите на Гергов и Миков?Е те тая ако не е на Боко агент, аз трамвай ще стана!Неслучайно след като тя стана лидер на БСП и Борисов се сдоби с огромно мнозинство в парламента!С възхода на Нинова следва залеза на БСП!Shut down without restart!

190

stefan

преди 7 години

bojeeeeeeeeeeeeee tezi nekadarnici praviha 3 pati pravitelstvata s turcite i predavaha balgarskia narod samo i samo da sa na vlast takova licemerie i nahalstvo moje da 4ue6 samo ot komunisti4eska

189

Петър янчев

преди 7 години

Не ви ли омръзна да замаявате НАРОДА СИ с глупости.45 години го държахте затворен в лагер.След това лидерите Ви начело с Андрей Карлович окрадохте парите от външният дълг.Чрез ВТ дружества.След това с фалита на Банките.После Костово-НИНОВА преватизация.Паследвана от МАДРИДСКИЯ ИЗМАМНИК и СТАНИШКО .Вие всички сте за ЦЕНТРАЛНИЯТ СОФИЙСКИ ЗАТВОР. В северна килия.

fallback