Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg
fallback

БСП ще е твърда опозиция в новия парламент и ще води политика - алтернатива на ГЕРБ. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова на старта на 44-ото Народно събрание. 

Тя обаче обеща подкрепа за надпартийните интереси на държавата като нейната национална сигурност и суверенитет, както и за успешното председателство на Съвета на ЕС.

Oще по темата

"В политиката има принципи - да има управляващи и да има опозиция. В политиката има правила - ние сме опозиция, ние сме алтернатива на ГЕРБ. В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват. Един милион българи ни вярват, няма да ви предадем", каза Нинова от парламентарната трибуна. 

Сред надпартийните приоритети, за които тя обеща подкрепа на управляващите, е поемане на отговорност за съдбата на сънародниците ни в сложните геополитически интереси. А също - "във външнополитически план гарантиране на суверенитета и националната сигурност и бъдещето ни в обединен и силен ЕС", каза Нинова. 

Тя обясни, че наша отговоронст е по време на пледседателството да преведем ЕС през трудностите, които му предстоят.

"Това означава да се намери пресечната точка между националните и европейските интереси", каза Нинова. Тя засегна и референдума в Турция. "Ние не се месим в работите на чужди държави, но не искаме и в нашите да се месят", каза тя. 

Червената лидерка нареди сред националните приоритети и борбата с демографската криза.

Тя повтори приоритетите, с които БСП ще работи в новия парламент - икономика не от монополи, държавни предприятия не на партийна хранилка, още тази седмица закон за храните, искане за изслушване на КЕВР, промени в образованието, борба с корупцията и паралелната държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 7 години

Опозиция , да ! Но и конструктивен коректив на управлението , контрол върху неоправданите разходи , например 300 000 евро за Авганистан ,Йемен и Сирия , като се има впредвид , че преди една седмица дадохме 4 млн . за възстановяване на Сирия . Вашата предизборна Прогноза , за пенсионната промяна , бе прилежно изпълнена . Казвайте им периодично какво да правят , че те .......................

57

Анонимен

преди 7 години

До анонимен 53 на този фон вие сте с 8 % другарю от БСП

56

реалноста

преди 7 години

До Анонимен 48 комунистА Е ИЛИ БО К ЛУК -- ИЛИ ПРОСТО много *** 4ОВЕК който дори не е про4ел капитала А ВЯРВА НА АХ МАЦИ дето му казали комунизма е за хората --То и пехотните мини са за хората ама ...

fallback