Снимка: Булфото, архив
fallback

Още от първия работен ден на 44-ото Народно събрание депутатите от БСП поискаха изслушване на министри, макар и служебни.

Oще по темата

Те настояват министърът на здравеопазването, на околната среда и на регионалното развитие да обяснят на депутатите какви мерки са предприети за гарантиране здравето на населението във връзка с завишеното съдържание на уран във водата в Хасково.

Въпросът е от голям обществен интерес и с този мотив те пратиха писмо до председателя на Народното събрание Димитър Главчев, с което настояват за изслушването, уточняват от БСП.

Групата народни представители припомнят, че директорът на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" информира Регионалната здравна инспекция – Хасково и управителя на "ВиК" ЕООД – Хасково за наличие на завишено съдържание на естествен уран в мониторингов пункт за подземни води от националната система за мониторинг на околната среда ПС "Хасково-І".

Те подчертават, че Басейновата дирекция е препоръчала прекратяване или максимално ограничаване на ползването на водоизточника с цел ограничаване на риска на здравето на хората при консумация на вода за питейно-битови и промишлени цели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Преди "покръстването" на Хасковски регион имаше много саботажи там. Не бих се учудил радиацията да е в следствие на някой от тях. Българските турци, подтиквани от турските тайни служби какви ли не мизерии правеха тогава. Сега да си носят последиците.

13

Анонимен

преди 7 години

Искат да преобразят България в Япония за супер кратко време - чрез радияцията! Има резон ама дали ще е бързо??!!

12

Божи, пази Българите

преди 7 години

Уранът е изключително токсичен елемент, който се натрупва в бъбреците, черния дроб, дълака и жлъчката на човек. Човешкото тяло може да се справи с определено количество, но ако се предозира настъпват необратими последствия. И как тези експерти, обясняват, че уж уранът не бил опасен е направо престъпление. Това е умишлено премълчаване, което е чиста форма на Геноцид! Нещо подобно на 1986 г. само, че в пъти по-опасно!!!

fallback