Снимка: архив Булфото
fallback

Димитър Главчев най-вероятно ще бъде новият председател на Народното събрание. Очаква се той да бъде номиниран за парламентарен шеф от депутатите на ГЕРБ, които ще се съберат днес на първо заседание.

Утре официално ще бъде дадено началото на 44-ото Народно събрание.

Oще по темата

Друго име, обсъждано в ГЕРБ като възможен председател на парламента, е това на Данаил Кирилов, пише "Труд". Той бе шеф на правната комисия в миналия мандат на Народното събрание, а преди да стане депутат, бе общински съветник в София.

В ГЕРБ все пак клонят към Главчев, а аргументът да не заложат на Кирилов, е че той ще е по-ценен като шеф на правната комисия. Очакванията към нея са големи заради предстоящите важни промени в изборното законодателство и продължаващата съдебна реформа.

В днешния първи работен ден след Великден преговори за кабинета не се очакват. Днес всички партиите, които ще са част от новия парламент, ще проведат свои заседания.

Очаква се Обединените патриоти да имат свой съвет на коалицията, който също ще заседава днес. В него ще участват председателите и по един от зам.-председателите на партиите в коалицията.

След заседанието на коалиционния съвет, Патриотите също ще имат заседание на парламентарната група, на което се очаква да обсъдят номинацията на ГЕРБ за председател на парламента.

Предварителните сондажи за Димитър Главчев с Патриотите вече били минали успешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Gaechenkluch

преди 7 години

Glavchev si e mnogo estestveno krassiv i discipliniran.Hem nema da go chakame da obikalia po friziorki da go izrussiavat...

25

анонимен

преди 7 години

не можах да му намеря биографията на този чиляк какво е учил кьде е работилза председател трябва юрид образование

24

Анонимен

преди 7 години

По-грозен, по-*** и по-злобен нямахте ли ?

fallback