Снимка: архив, Булфото
fallback

Вече ще плащаме за санирането на блокове. Това се разбраха ГЕРБ и Патриотите в управленската си програма.

Досега санирането беше без пари от хората, защото плащаше държавата. В новото управление обаче е заложено първо: парите да са повече. Второ - гражданите да участват с "нарастващ процент" - засега не е ясно нито какъв е процентът, нито с колко ще нараства. И трето: вече ще се санират и тухлени блокове, даже и къщи, съобщава Нова тв.

Oще по темата

Детайлите ще се изчистват като свърши вторият милиард по програмата, която обаче служебното правителство дава на прокурор.

Скъпо излязло санирането на държавата, пресмята служебната власт. Moжело да се санират двойно повече блокове за двойно по-малко пари. Ако таван на цената бил сложен още в началото. Когато, според кабинета "Герджиков", правителството "Борисов 2" изолирало сградите за между 400-500 лв. на кв. м.

"Тази цена е прекалено висока, тя е изчерпала ресурса на програмата", обясни Виолета Комитова, заместник-министър на регионалното развитие.

А като посвършили парите, старото правителство само сложило ограничение и то на няколко пъти. Първо - саниран квадратен метър да не струва повече от 350 лв. Накрая - да е най-много до 150. На толкова се санира и сега.

Служебното правителство не е спирало да работи по програмата за саниране. Но и намерило дефекти: твърде скъпо се санирало, договорило се изолирането на блокове, за които нямало пари. Нямало и контрол.

Преди дни бившият регионален министър Лиляна Павлова определи упреците като политическа атака. Въпреки това служебният кабинет предаде нередностите в санирането на прокуратурата.

Доста било постигнато обаче, според Боряна Цветкова, която живее в 19-ти блок в бургаския квартал "Славейков". Той вече е саниран. Имали забележки по строителството, но ги изчистили. А сметките им за отопление паднали.

Кабинетът "Герджиков" е продължил и завършил до акт 16 санирането на 73 сгради. До изпълнението на плана до края на втория милиард остават още 1690.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Свършииии

преди 7 години

Свършили крадливата и корумпираната далавера на некомпетентните КАЛИНКИИИИИИИ от ГЕРБ ЕООД Комерс с управители бай *** и сланината Павлова.....милиониии кражби от санирането,милиониииии кражби от асвалт и магистрали ,милионииии кражби от граничната теленна ограда която вече стана 22 каратова......те вместо да влезнат в затвора доживот ,пак се канят да управляват- да крадат .....от сега ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на тези кръвопийци на бедния и изчезващ български народ

59

Shark

преди 7 години

Значи реално заглавието следва да бъде "Санирането свърши". Няма кой да плаща, ако сам не пожелае, което значи че блоковете, в които всички съседи ще желаят да платят клонят към 0. Т.е. връщаме се към ред зелено саниране, ред жълто, ред червено, е поне ще е веселко, и без товя цялата ни държава е един цирк, кво пречи и жилищата да са така.

58

Много сте зле

преди 7 години

Вижте какво. Да висока е цената от 400, 350 дори и 150лв са много за квадрат.Само, че това, че някой някъде си е платил е поради собствената му незаинтересованост и не информираност. Защо в цял град където вече се санира сигурно 6-ти блок няма такива глупости. Защо тук всичко е безплатно? И какво значи да не се плаща данък, разбира се, че трябва да се плаща и дори трябва да е по висок. И внимавайте хора, не забравяйте, че вие вече не сте собственици а съсобственици в дружество. Умната.

fallback