Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан остро нападна президента Румен Радев, който вчера в обръщение към нацията призова депутатите да защитят интересите на страната по време на избори.

Според Местан обаче Радев по същество е разгърнал програма за антидемократично, репресивно законодателство.

Oще по темата

"През XXI  век да се искат от законодателния орган закони, които ограничават човешки права, не е шега работа. Необходим е обществен враг №1, който застрашава устоите на нацията и държавния суверенитет.  Радев се нуждае от враг по още една причина – затъна толкова дълбоко в скандала с идеите за ограничаване на избирателните права на над 1 млн. български граждани зад граница чрез уседналост, че нещо и някой трябва да го измъкне. Ако го няма – трябва да се измисли“, разкритикува Местан, цитиран от пресцентъра на ДОСТ. 

Според него на Радев не му достига "генералската смелост и доблест" да назове кой е врагът на България  и дали е външен и вътрешен.

"Избра митологическото заклинание, защото всяко конкретно назоваване предполага и конкретна аргументация, каквато той няма. По тази причина и ние не можахме да се припознаем в неговото Обръщение. Но можем да гадаем“, коментира Местан.

Според него вотът на българските изселници  в Турция не дава основания да се говори на едро за "външно вмешателство в изборния процес" и "за систематично проникване във вътрешната политика", защото монополът на ДПС е бил разбит, но пък оттам идвала и агресията към ДОСТ.
 
"Агресията срещу ДОСТ е само претекст, параван, димна завеса, зад която се крие същинската цел – тотална ревизия, преобръщане на изначалните цели, надежди и мечти на българските граждани в началото на прехода – свободна, демократична България, равноправен член на семейството на европейските демократични народи. ДОСТ е необходимото зло, чрез „противодействието" на което националсоциалистическата пропаганда на райчевци, кънчовци, радевци, симеоновци и сарайско-библиотекарските представители на Петата кремълска колона целят да върнат България "под ботуша" на Москва", твърди Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

do slucaen

преди 7 години

mnogo znae6 tiya proveri ot kade povece pari idvati tezi ot turciya imoti nyamat li te ne pla6tat li danaciti si predvaritelno nastroen moy covekprouci dobre i togava govori

83

Анонимен

преди 7 години

"Да се ограничават човешки права не е шега работа"!Да, но това Местан човек ли е?

82

Случаен

преди 7 години

Защо не правите разлика между изселниците в Турция и емигриралите в чужбина да работят. Изселниците не внасят никакви пари в БГ. Работещите българи в чужбина имат имоти в БГ плащат данъците си за имотите, имат родители в БГ, които издържат финансово. Връщат се повечето от тях всяко лято в БГ и харчат част от спестяванията . А, когато се завърнат в родния си дом, ще живеят в БГ и ще си харчат пенсиите и спестяванията. Колко работещи в чужбина си купиха имоти по морето. Тези хора имат права!!!

fallback