Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Законовите промени се правят от парламента, а предложения за такива имало много. Така държавният глава Румен Радев коментира пред Bulgaria ON AIR скандала с пуснатите тестовете за обществено обсъждане за изменения в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше сънародниците ни в чужбина да гласуват на български избори.

Oще по темата

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат, предложения много ", отсече президентът Радев.

В крайна сметка правосъдното министерство оттегли поправките в закона, а шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените, беше уволнен.

Талев пък от своя страна обясни, че законопроектът е бил съгласуван със зам.-министър на правосъдието си, а негова авторка в голяма степен била Емилия Друмева, правен секретар на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

сдсадсад

преди 7 години

Генерала се оказа женски полов орган. Уволни момчето на изпитателен срок, а не излезе да си признае, че той натиска за тези промени. Как ще забраниш на българите да гласуват бе помаци, ние да не сме диктатура или абсолютна монархия? Това е все едно да забраниш на жените да карат кола. Всички знаем че не стават за шофьори, но... С две думи, про.ст народ си избра *** с нрав на ***.ка за президент.

175

Прокуратурата да се

преди 7 години

самосезира!За цял свят стана ясно че ДОСТ купува гласове от турция/ платени рейсове, гласуване под строй/КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ТОВА САМО ЛОЗУНГ ЛИ Е!Няма ли да има наказани? ДОСТ да бъде обвинена за противоконституционна партия! Ноо правосъдието мълчи затова Местан напада, плюе и хапе. Както виждам много се двуомят" дали да им дадем" още да се равяват из България и да искат още и още. НЯМА ДА СТАНЕ! БРАВО НА РАДЕВ!

174

Колко години вече

преди 7 години

ни разиграват чужди партий? колко години ни манипулитат? Крайно време е да се вземе окончателно решение за гласуването на изселниците! Най после Радев направи стъпка напред за решаването на този проблем а виждам че има хора/ независимо от коя партия са/ които не оценяват усилията да се премахне появяването на партия в парламента спонсорирана от турция. Има ли българи които да милеят за България?

fallback