fallback

Напусналият ДПС политик Мехмед Дикме заяви, че първата задача на новия ни външен министър е да потърси контакт с колегата си от Турция и двамата да работят за избистряне на отношенията между двете държави.

В студиото на "България сутрин" той коментира създалото се напрежение между България и южната ни съседка по време на изборите, когато патриотични формации блокираха границата и не позволиха на български изселници, натоварени в автобуси, да упражнят правото си на глас у нас.

Дикме коментира още и събитията в Турция, като посочи: "След Великден предстои референдум и резултатите от него са много важни. Те ще дадати отражение на Балканите, най-вероятно и на целия свят, защото Турция не е малка и незначителна държава. Тя е сила в НАТО, която много разчита на турската територия по време на атаки в страните от Изтока", каза бившият минстър на земеделието и горите пред Bulgaria ON AIR.

Мехмед Дикме изрази увереността си, че България ще има правителство до 1-2 седмици. Но доколко ще е стабилно, остави под въпрос.

"Най-естественото е да се случи коалиция  между ГЕРБ и ДПС, но това няма как да стане, защото Движението за права и свободи се контролира еднолично от Ахмед Доган", твърди Дикме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Повръща ми се

преди 7 години

Още 1978 -79 г Тодор Живков се е срещал с шефа на ЦРУ(съветника на Живков го разправя)казал му че трябва дасе създаде партия натурците както в САЩ имат за черните И ЧЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ КЪМ ЕВРОСЪЮЗА .Знаели ли сагадовете какво ще стане с СССР .БАЙ Тошо казал на шефчето ако му дадат сделка за доставки петрол и други работи е съгласен.Оня пуяк се изпотил и му казал"Ама аз не мога така,тряба да питам " "Ами момче къде ходиш като не си готов с нещо насреща"му се изсмял Живков!Поуката е 27г ни се представят за упрвляващи мъпети -СДС-та ,ДПС-та ,НДСВ-та ,ГЕРБ-ове ,все служители на Козяк 16 -прие

35

АНГЕЛ

преди 7 години

АМИ , ТО СИ Е НЕЩО НОРМАЛНО ГЕРБ И ДПС. СПОМНЕТЕ СИ В НАЧАЛОТО КАК БЕШЕ -СДС И ДПС СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ. ДО СЕГА СДС НАЛИ БЕШЕ В УПРАВЛЕНИЕТО С ГЕРБ,ЗНАЧИ МОЖЕ ДА СТАНЕ ДАЛАВЕРАТА. В ИМЕТО НА КРАДЕНЕТО И ЛИКВИДАЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ,ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО. ДО ...... СЛЕДВАЩОТО ВИСОКО КРЪВНО И ПАК ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ НАРОДНА ПАРА.

34

Анонимен

преди 7 години

Що да не се вземат,като се обичат! Миналата година при посещението си в Турция Боко така се нахвърли върху Ердоган да го целува ,че чак жената му заревнува,добре ,че при турците жените си мълчат и траят иначе ,ако бе някоя друга би моментално забила шамар на Борисов.

fallback