Снимка: Булфото, архив
fallback

Много малко наблюдатели казват, че ГЕРБ и коалицията ще си изкарат мандата. Възможно е в края на 2018 г. да има избори, коментира бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.

Според него основен е въпросът дали страната ще излезе от политическата криза.

"Дали ще има 4-годишен цял мандат? Много малко наблюдатели казват, че ще си изкарат мандата. Всички даже се ангажират, че ще има избори след една година или в края на 2018 г.", допълни Костов.

Той вижда евентуална коалиция между ГЕРБ, Обединени патриоти и евентуално Марешки, без участието на БСП.

"Коалиция между БСП и ГЕРБ означава цялостна трансформация на политическия модел в страната, която нито ГЕРБ, нито БСП искат", добави Костов.

По думите му ДПС не може да излезе от изолацията, в която я вкараха всички политически партии. "Тя е в хладилника - тежко замразена", подчерта Костов, допълвайки, че очаква ДОСТ да опитат още една битка.

Според Костов националната сигурност на България е била пробита.

"Да, определено. Ако подтикваната от Ердоган партия (ДОСТ - бел.р.) беше влязла в парламента, щяхме да говорим за истински пробив", поясни той и допълни, че "турският лидер е в много тежка ситуация, изпаднал е в истинска гражданска война".

Според него и Русия се намесва, предупреждавайки, че обстановката е изключително тежка и заради неразрешената криза с мигрантите. По отношение на Русия Иван Костов каза, че Москва изпада в много критична ситуация, защото изчерпва резерва си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

Анонимен

преди 7 години

тоя да не стана някаква врачка тука, да го назнач на щат по тв1000

128

до 175

преди 7 години

До Анонименпрофесор Чирков българин или ром.Какво значение има тъпанарино .Важното е че казва истини.

127

Анонимен

преди 7 години

По-добре да беше предвидил резултата на десните преди изборите. Сега освен да се надява, че ще има по-скоро избори и тоя път ще влязат друго не остана.

fallback