Снимка: Reuters, архив
fallback

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви в писмо до президента Румен Радев готовността на Комисията да проучи дългосрочните нужди на България за охрана на външните граници на ЕС, както и за отпускането на допълнително финансиране. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Oще по темата
Писмото на Жан-Клод Юнкер е в отговор на проведените разговори с държавния глава в Брюксел, както и на изпратеното от Радев писмено предложение до европейските институции.

Президентът многократно призова за приемането на общ оперативен план от ЕС за действие в кризисни ситуации и за осигуряването на допълнително финансиране за засилване капацитета за охрана на българските граници.
 
В момента Европейската гранична и брегова охрана провежда оценка на уязвимостта на всички държави-членки на ЕС, включително България, която ще бъде готова през април.

На основата на тази оценка Европейската комисия има готовност за изпращане на мисия от експерти, които да преценят дългосрочните нужди на България в областта на охраната на границите.
 
В писмото на Жан-Клод Юнкер се подчертава и че ЕК ще извърши задълбочен анализ на представената от България оценка за оказването на допълнителна финансова подкрепа за охрана на външните граници, извън отпусната досега спешна помощ в размер на 167,3 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Гоги

преди 7 години

Държавата, в лицето на управниците, съсипа народа. За мен лично е безразлично дали говорим за ГЕРБ или БСП. Народа мизерства. Каква е тая държава в която младежите си даватпоследните спестени пари на мошенически фирми, които работят срещусобствените си клиенти, като Еврофутбол, Национална лотария, MX Trade на бул. Тотлебен 53-55,изи кредит и камара дуриг фирми за бързи кредити...тия всички са параван да се източватсметки. В същото време глупавия народ си дава парите. Защо си дава парите, като не

19

Вели

преди 7 години

В затвора трябва да е Василев, Тави Петрееску, Павел Кочалка. Това са все хора създали пирамиди и искащи да ограбятклетия българин дето няма пари, като го лъжат, че ще търгуват с акции. Всщност им даваш колкото пари имаш, вероятно последни спестявания и се получават измами и кражби.

18

Емилиан Станевски

преди 7 години

Ами и тези и онези съсипаха държавата. Хората мизеруват. Аз не знам какможе даса нагли и БСП и ГЕРБ до такава степен, че да не им пука за народа. Щяха да вдигат заплати едно друго, а накрая нищо. Или и да има увеличение е мизерно на фона на покачващите се цени. Аз не съм от голям град и респективно доходите са ниски.Как да се лекувам, как да помагамна роднините си, като има измамници, като exante, СГЛ МС ИЮ с шефка Яна николова. Няма онази сигурност от договор и заплата. Това ти дава частният с

fallback