Снимка: БТА

Ръководството на "София Тех Парк" е сменено, съобщи пред журналисти служебният министър на икономиката Теодор Седларски, цитиран от Bulgaria ON AIR. Той посочи, че бордът на парка е намален от петима на трима души и в него влизат "млади амбициозни хора".

"Мениджмънтът е вече по-близко до старт-ъп общността", допълни още той.

Още по темата
Сегашният ръководител на парка Иван Симеонов коментира, че решението за промяна е взето по време на общо събрание на акционерите, провело се в понеделник. На въпрос дали знае, че ще бъде сменен, той коментира "Да, чух такова нещо".

На този етап няма яснота кой ще поеме управлението на "София Тех Парк".

Справка в Търговския регистър показва, че все още не са внесени искания за промяна на Съвета на директорите на дружеството. В него влизат Филип Кирев, Пламен Накев, Елица Караджова, Кирил Гератлиев и Иван Симеонов.

Техният мандат изтича през май 2020 година.

Изпълнителен директор на "София Тех Парк" е Иван Симеонов, който пое този пост през декември 2016 г.

През последните дни името на технологичния парк влезе в публичното пространство със скандал, породен от коментар на един от инвеститорите в парка – съоснователят на Walltopia Ивайло Пенчев, към ръководството на "София Тех Парк".

В него Пенчев изразява своето разочарование от развитието на проекта и невъзможността да изпълни инвестициите, които е планирал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase