Снимка: БТА
fallback

Централната избирателна комисия се е самосезирала за нарушение на правилата за агитация и разпореди сваляне на предизборен клип на "Обединение ДОСТ".

На официалния сайт на партията на Лютви Местан са качени два еднакви 30-секундни клипа, като единият е със субтитри на турски език.

"При тази фактическа обстановка комисията приема, че единствената цел на втория клип е провеждане на предизборна агитация на език, различен от българския. Вторият клип с вградените субтитри не съответства на законовите изисквания на Изборния кодекс, по-специално на разпоредбата на чл. 181, ал. 2, съгласно която предизборната кампания се води на български език", пише в решението на ЦИК.

Комисията постановява премахване на клипа със субтитрите от сайта на ДОСТ и спиране разпространението му във всички медии и в интернет. Клипът е пуснат в YouTube и все още е на сайта на политическата формация.

Това е втори клип на партията на Лютви Местан, за който Избирателната комисия излиза с решение за спиране. На 8 март ЦИК постанови да бъде спрян от излъчване предизборният клип на коалицията, в който присъства турският посланик Сюлейман Гьокче, припомня bTV. Oбединението обжалва това решение пред ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ТОЗИ ЧОВЕК Е

преди 7 години

КАТЕГОРИЧЕН ИЗКАЗВАЙКИ СЕ ДНЕС ВЪВ НЮЗ БГ ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА НИКАКВА АМА НИКАКВА НАМЕСА В ИЗБОРИТЕ.ЕДВА ЛИ НЕ ТВЪРДИ ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ "ОТ ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ"

62

Анонимен

преди 7 години

Ехее, Османе ти откъде ги знаеш тези исторически факти? Пишеш за векове назад в историята, даже за хилядолетия. Значи комунистите са променили цялата история? Ами Захари Стоянов, Иван Вазов и те ли са били комунисти и са преиначили историята? А сигурно и Уилям Гладстон е комунист, щом е писал за зверствата в Батак? Не знам,може пък ти да си последния Шотландски боец, видял цялата история с собствените си очи.

61

Анонимен

преди 7 години

Този от снимката е учител по български език и литература.

fallback