Снимка: архив БТА

Служебният министър на МВР Пламен Узунов извърши нови рокади в системата. Той освободи четирима зам.-директори на областни дирекции – в Пловдив, Варна, Бургас и Хасково.

Причина за смените е оптимизация, тъй като единствено в тези четири града зам.-директорите не са изпълнявали съвместно друга длъжност, съобщиха от МВР, цитирани от "Дарик".

Още по темата

На освободените зам.-директори ще им бъде предложена нова позиция в системата.

Един от освободените от длъжност е зам.-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Георги Георгиев.

"Аз съм служител на МВР и би трябвало да ми предложат друга длъжност", коментира Георгиев пред "Фокус". Той припомни, че структурата на МВР е йерархическа и той е длъжен да изпълнява решението на министъра.

"Това са нещата от живота, не е важно дали съм обиден, или не. Важно е това решение да не се отразява на хората надолу", коментира още комисар Георгиев.

И освобедените зам.-директори на полицията в Хасково Георги Бехов и Недан Хаджиев остават на работа в системата.

На фона на тези рокади все по-засилено се говори, че се очаква смяна и на директора на Областната дирекция на полицията в Хасково.

В началото на миналия месец служебният министър Пламен Узунов освободи шефа на дирекция "Инспекторат" Николай Гешев.

През миналата седмица, пак по искане на Узунов, с указ на президента Румен Радев бе освободен и главният секретар на МВР Георги Костов. Той обаче обвини премиера и министъра в натиск и внесе сигнал срещу Узунов в прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase