Снимка: Булфото, архив

Проф. Владимир Пилософ е освободен от поста директор на Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
Самият Пилософ обяви пред bTV, че не е запознат с мотивите на ведомството и никой не е водил разговори с него. Той бе назначен на поста през април 2016 г., след като старото ръководство на фонда беше отстранено от тогавашния здравен министър д-р Петър Москов.

Рокадата тогава беше съпътствана с полиция, арести и твърдения за злоупотреби, които обаче  до момента не са доказани.

Проф. Владимир Пилософ към момента не е получил документ за освобождаването от поста си, съобщи самият той пред БТА. От Министерството на здравеопазването уточниха, че в по-късен час ще разпространят становище до медиите.

Последният скандал, в който фонда беше замесен, бе този с 9-годишния Байрям, който трябваше да замине за бъбречна трансплантация в Германия, но Министерството на здравеопазването го спря в последния момент.

В крайна сметка днес стана ясно, че момчето ще замине на лечение. Днес Байрям беше приет в болница "Лозенец", където имало екип, готов да се справи с тежката трансплантация.

Байрям беше прегледан от директора на болницата и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов, назначени му бяха изследвания и беше съставен съвет на лекарите в болницата, който трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там.

След продължил повече от четири часа консилиум от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия.

Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase