Архив: Булфото
fallback

Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов, съобщиха от Президенството.

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов обяви предложението на правителството за освобождаването му след редовното заседание на МС днес.

Кабинетът иска нов човек на поста главен секретар на МВР, защото в последните 2 години Георги Костов незаконно уволнявал шефове в полицията, по политически причини. Според Костов той самият е жертва на натиск.

За две години Костов освободил петима шефове в МВР незаконно.

Oще по темата

"В периода 2015-2016 година са събрани достатъчно данни, че той е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР. Те са били отстранявани от работа, но не по установения ред. Те доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности", коментира Пламен Узунов.

Става дума за директори на полицията в Монтана, Ловеч, Плевен, Перник и Видин. Костов ги махнал, според Узунов - след политически натиск.

Според Георги Костов натискът дошъл лично от премиера Огнян Герджиков.

Служебният кабинет няма да назначава нов главен секретар. Функциите му ще се изпълняват от неговия заместник Георги Арабаджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Разбрах, че Гумен Крадев е уволнил полицая, но защо шушумигите ги е страх да кажат по чие предложение?Да не би да изкарат *** и Прасчо виновни!

22

Един

преди 7 години

Какво толкова,че бил дисциплинарно уволнен Директора на Ловеч-Георги Иванов???Той беше станал печално известен,като овчар-козар в с.Българене,Ловешко.Сега се занимава с абсолютно същото само,че в с.Голец,Ловешко???Добре де,явно човекът си е роден за чобанин,защо трябва на сила да го държим Директор,и да очакваме той да ни охранява или пази???Опазил ни Господ от такива Директори!!!И нека не забравяме,че точно по-неговото време ПОЛИЦАЙ УБИ НЕВИНЕН ЧОВЕК?!?!?!Сега какво,паметник ли да му издигнем??

21

Анонимен

преди 7 години

Двойката от снимката бяха най-некадърният министър на вътрешните работи и най-некадърният главен секретар. По-некадърни дори от тандема Цветанов-Борисов преди време.

fallback