Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова президента Румен Радев и служебния министър Стефан Янев да дадат повече информация за засиленото военно присъствие на НАТО в Черно море.

Вчера стана ясно, че НАТО увеличава присъствието си в Черно море с тренировки и учения на страните от пакта в региона.

Oще по темата

Преди дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че решението е взето единодушно на срещата на военните министри на НАТО без възражение на някоя страна-членка.

Според Каракачанов това засилва допълнително конфронтацията с Русия в Черноморския басейн.

Лидерът на ВМРО призова служебния министър на отбраната Стефан Янев да каже дали е съгласувал подкрепата си за идването на НАТО с президента Румен Радев и дали има мандат от кабинета.

"В момент, в който Украйна и Русия са изправени на нокти една срещу друга, кой има полза от това да въвлича и България в ескалация на напрежението", попита Каракачанов.

Той поиска отговор и на това дали решението на НАТО означава разширяване на съвместния air policing на територията на България и извън българските териториални води.

"Българският народ заслужава да знае истината. Призовавам служебния кабинет и президента бързо да я разкрият. В противен случай остава усещането не просто за нещо гнило, но за нещо, което застрашава националната ни сигурност", обяви още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

ВАЛЕРИ

преди 7 години

На предсрочните парламентарни избори за патриотите трябва да гласуваме всички. Хора, не разбрахте ли, че друга алтернатива няма.

61

ВМРО

преди 7 години

На този дебел *** искам да му кажа че е срам за ВМРО. Винаги начело на тази организация са били достойни хора, а не смешни ци като него. И ВМРО винаги е било против комунистите. Спомнете си преди 9 септември 1944г. на чия страна е било. И такива клоуни са срам за него.

60

тагата

преди 7 години

еи недоносчета,дето пишете глупости а не виждате голямата опасност от непоносимите натовски окопатори и вече унищожители на нашето море ,никои не ви заплашва а това е само предлога за тяхната анфазия и робство на нашата страна ,става страшно опасно с тези огромни кораби ,които ще унищожат и малкото туризъм и препитание на хората по черноморието, протестираите за това ,а не за глупости писани от умопомрачени хора и

fallback