Снимка: Facebook
fallback

Служебните министри нарушават решение на Министерския съвет, като ползват превоз от Националната служба за охрана.

Oще по темата

От първия си ден като министри членовете на правителството на Огнян Герджиков се возят на "Ауди"-та и "Мерцедес"-и от Националната служба за охрана.

В същото време обаче има решение на Министерския съвет, че министрите и вицепремиерите нямат право на транспорт от НСО, показа проверка в правителствената система за правна информация.

То е прието от правителството на 24 март миналата година по предложение на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. Не е отменяно от служебния кабинет.

"Да се преустанови ползването от заместник министър-председателите и министрите на специализиран транспорт по Закона за Националната служба за охрана, считано от 1 април 2016 г.", пише дословно в решението на правителството.

Бойко Борисов свали министрите си от лимузините на службата за охрана, за да се пестят разходи на държавата.

"Всяко министерство има служебни автомобили, които могат да се ползват от министрите", обясни тогава Борисов.

След него част от министрите дори започнаха да ходят изключително пеша.

Членовете на второто правителство на Борисов до последно са ползвали коли от министерствата си, припомниха пред "24 часа" служители от администрацията на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

До 56

преди 7 години

Жертвите на ало-измамите са "честни" пенсионери, които дават пари на говорещи с акцент по телефона за РУШВЕТИ ! На тези години не си създаваш навици. Действаш по утвърдени модели на поведение.-Алоо, лельо сгазих дете, дай пари за рушвет на прокурора ! и лъх, хилядарките...През соца всичко ставаше по втория начин с пари и връзки. Тарикатите убеждават ***, че имат връзки и те шарят парите.Да, пенсовете измират, но предсмъртно лъжат внуците си, че при Тошо всичко е било ОК.

52

Аноинимен

преди 7 години

Е,ще ги изтърпим тия още месец,както търпяхме предишните години.А защо премиера не даваше пример на подчинените си,а напротив-возеше се в бронирани джипове за милиони.

51

Анонимен

преди 7 години

виждам че има хора които подктепят ало измамите ...проклети гербарджии

fallback