Снимка: архив Булфото
fallback

Нацизмът в България наднича игриво - зад фолклорни патриотични одежди. Това предупреди лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

Той видя класически фашизъм в Елин Пелин. Градът от седмица е в новините заради отказа си да приеме сирийско семейство бежанци.

"Кулминацията на абсурда дойде в мига, когато елинпелинчелин произнесе фразата: "Ще ги приемем, но първо ще ги покръстим, като ги потопим във водата с главата надолу", възмути се Местан в позицията до медиите.

Той сравни изказването на жителя на Елин Пелин с решението на държавата отпреди 74 години да спаси от депортация евреите. За Местан на този фон, изказването в Елин Пелин "изглежда като класически фашизъм".

Oще по темата

От частния случай лидерът на ДОСТ мина към глобалното обобщение, че "днес България и българското общество са заредени, те буквално са препълнени от примитивен национализъм, чийто кафяви отблясъци все по-често напомнят за нацизма".

Затова, според Местан, са виновни националистите във властта и ГЕРБ, който ги е допуснал.

Той припомни,че на площада в Елин Пелин бил патриотът Юлиян Ангелов, който от трибуната на парламента нарече хората с различен от българския етнос "виещи човекоподобни".

"Нацизмът в България, който все по-игриво наднича зад фолклорни патриотични одежди и опит за патриотичен език, не е случайна екстрема и не е отклонение от нормалното", смята още лидерът на ДОСТ.

Според него съвременният нацизъм е "съзнателно отглеждана обществена антикултура" не само у нас, но и в Европа. Той обвини и останалите партии в България, че я подпомагат и обяви ДОСТ за единствената, която се бори с този процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Калин

преди 7 години

Защо давате трубуна на този ислямист? Той трябва да бъде експулсиран от България с отнето българско гражданство заради разпространение на ислям!

125

Анонимен

преди 7 години

До ВасилевМи вземи ги в дома си, ще разбереш... Остави ги тия селяни от Елин Пелин, не си знаят интереса, будали. А ти като спечелиш, нека ти завиждат и се хапят отзад, че са изпуснали келепира....

124

да

преди 7 години

на който не му харесва в България да си ходи в Турция - границата е отворена !!!!!

fallback